Ieri a pierdut Simona Halep finala de la Cincinnati. Nu comentez în nici un fel, pe mine mă bucură să văd că avem o sportivă în top 3 mondial, ceea ce este mai mult decât minunat. A pierdut, aia e, e doar un joc, viața merge înainte.

Imediat după meci, s-au împărțit oamenii în două tabere, ăia care o fac albie de porci ( cu care nu sunt deloc de acord) și ăia care îi fac albie de porci pe primii. Adică apărătorii extremiști ai Simonei.

Cei din urmă au dreptatea lor când spun că nu e treaba nimănui să o tragă la răspundere pe Simona pentru rezultate, o dată pentru că ei habar nu au ce înseamnă performanța la nivelul ăla și că majoritatea nu pot alerga nici după autobuz fără să gâfâie ( argument pe care îl susțin) și a doua oară pentru că nimeni nu a susținut-o pe Simona în nici un fel în drumul până aici. Total de acord și aici.

Eh, argumentele astea două din urmă sunt aduse în discuție la fiecare meci pierdut de Simona, chiar dacă e vorba de calificari, turul 1 sau finală. Cumva, ele rămân valide chiar și pentru un antrenament nereușit.

Eh, acum să vedem cât de corecți suntem și echilibrați și susținători de sport și performanțe:

Hai să înlocuim „Simona Halep” cu „Naționala de Fotbal a României” sau cu „Viitorul Constanța”. Sau cu orice echipă de fotbal/sport de echipă care o dă de gard când iese pe afară.

Rămânem la fel de corecți și echilibrați sau ăia au voie să fie maziliți în piața publică?