E doar PR

Articol din categoria: andreiu

Am fost la cumpărăturile de weekend, alea mari, săptămânale.

Am mers la Carrefour și nu m-am mai dus la Auchan din două motive: la auchan vitan sunt foarte puține case deschise, sunt cozi enorme, de zeci de oameni și casele prioritare familiei și femeilor gravide sunt închise de câteva luni bune, cred că din 2019.

Am fost așadar la Carrefour și am dar de aceeași problemă: coada unică care se formează la ParkLake era întinsă până aproape de frigidere, în spate. Bineînțeles că nu exista nici o casă prioritară, pentru familie și gravide, deși sunt case exclusive pentru bringo, că de acolo e business-ul mare.

Aud că și la Cora este exact la fel.

La Lidl, Kaufland sau Penny nu pot avea reclamații pentru că nu au avut niciodată case prioritare, sau nu știu eu de ele.

Ideea e simplă, e chestie de cultură, dincolo de acțiune.

Numănui nu-i pasă de familie, de copii sau de gravide. E știut asta. Dimpotrivă, există și ură împotriva gravidelor care intră în față, la medic sau la cumpărături, sau oriunde undeva. Pentru că așa suntem noi formați, să ne urâm între noi cât mai mult și mai eficient.

Am pățit-o eu, au pățit-o alții, au pățit-o prietene de-ale noastre, e un fenomen la fel de comun ca bârfa sau spartul semințelor.

Eu trimit familiile cu copii mici și gravidele în față și simt valul de ură care se întoarce împotriva mea de la colegii de coadă care nu ar ceda un milimetru de la ei în fața uneia cu burta la gură.

Să stea la coadă, dă-o dracului, că nu e vreo boală incurabilă sarcina.

Hai să dăm frumos din PR, hai să spunem și noi ceva pe responsabilitate, copii, familie că se descurcă ei. Important e să aducem trafic în magazine și pe site.

Știu, am primit ieri un răspuns pertinent de la Carrefour care îmi spunea că la casele pentru familie de la ei sunt și locuri de joacă și acum trebuie închise. Nici o problemă, sunt perfect de acord cu închiderea spațiului de joacă, dar asta nu ar trebui să excludă prioritatea pentru gravide.

Dacă chiar ne pasă nu facem campanii targetate pe copii doar pentru profit ci și pentru experiență. Pentru că nu poți rupe norma cu trolli și să nu te aștepți la invazie de copii în magazine. Care copii se plicitisesc la coadă unică de sute metri și încep să facă gălăgie.

Dar nu-i pasă nimănui, se descurcă ei.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Daca vorbim strict de perioada asta, as zice ca e bine ca magazinele sa descurajeze prezenta familiilor la cumparaturi. Un singur membru al familiei e suficient, cel putin pentru oamenii in putere.
  Trebuie sa reducem cat putem aglomeratia.

  Din martie pana acum am fost cu fi-miu (4 ani) cam de 4-5 ori la cumparaturi, pentru ca nu s-a putut altfel. Inainte mergea cu noi saptamanal in piata sau la hipermarket, era o distractie pentru el si avea multe de invatat, asa ca inca se cere sa vina cu noi.
  De fiecare data m-am simtit mai putin in siguranta, chiar si daca eram 2 adulti cu el: trebuie sa stai cu ochii pe el tot timpul, stai mai mult in magazin, te expui mai mult. Copiii o mai iau la fuga pe acolo, se mai apropie prea tare de alti oameni, pun mana peste tot si apoi se scobesc in nas, de-astea.
  Asa ca, daca avem de ales, unul din noi se duce la cumparaturi, celalalt tine copilul ocupat cu altceva. Prefer sa se inghesuie la locul de joaca din parc decat in Carrefour, daca e sa se inghesuie undeva.

  Pe de alta parte, o gravida singura ar trebui lasata in fata automat, fara sa fie casa prioritara. Asta tine de nivelul nostru de educatie, ca societate.

 2. #2 Comentariu nou

  Salut! Azi am fost in Cora din Sun Plaza. Relativ liber, era trecut de 11.30. Erau deschise cateva case prioritare, erau si cozi micute dar mergeau casele self scan si era liber acolo. Asta mi se pare o idee foarte buna si am vazut ca le-au bagat si in Mega Image (magazine mai mari).

 3. #3 Comentariu nou

  de ceva vreme (cred ca de anul trecut cel putin) incerc sa folosesc doar casele self-scan. Azi auzind si ca virusul rezista pe piele cca 9 ora ma felicit ca elimin o veriga din lant. Prefer sa nu imi mai afinga inca o persoana produsele si sa mi le scanez singur. Nu e complicat si cred ca fiecare din noi si-a dorit sa se joace de-a casierita.
  Acolo in general e liber sunt rare cazurile in care e coada la self-scan.
  In Brasov din pacate in zona mea la Mega nu au introdus selfscan dar le astept ca pe painea calda.

 4. #4 Comentariu nou

  „Eu trimit familiile cu copii mici și gravidele în față”

  si te duci apoi in spatele cozii? Adica le cedezi locul tau, sau decizi pentru toata coada ca respectiva persoana intra in fata tuturor?

  • #5 Comentariu nou

   decid pentru toata coada, pentru ca au prioritate, nu e o optiune personala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.