Dilemă de autobuz

Articol din categoria: ca la noi

Te urci în autobuz şi dai năvală către un loc liber. Te aşezi pe el şi stai acolo până pleacă autobuzul din staţie. Apoi te ridici ca să validezi cardul.

Faptul că ai stat acolo 1 minut îţi dă drept de proprietate asupra lui? Dacă te ridici şi în urma ta se aşează altcineva, când te întorci de la aparatul de taxat faci scandal cum că ţi s-a ocupat locul. Chiar dacă acel cineva este o persoana mai în vârstă decât tine.

Ştii vorba aia cu „cine pleacă la plimbare pierde locul de onoare?” Dacă nu, memoreaz-o şi gândeşte-te la asta data viitoare când vrei să-i fentezi pe ceilalţi călători care au răbdare să taxeze la urcarea în autobuz.

La fel, nu te mai certa cu controlorii care vin şi vor să te amendeze pentru că nu ai validat cardul. Ei te-au găsit stând jos, degeaba le explici că tu doar îţi păzeai locul. Te faci şi de râs, pe deasupra.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Corect, întâi validezi, apoi cauți loc. Teoretic până nu validezi nu ai dreptul de a fi în acel autobuz, darămite să mai stai și jos.

 2. #2 Comentariu nou

  @nwradu asa zic si eu, dar na

 3. #3 Comentariu nou

  Din seria romantism si pentru ca… fara bilet.

 4. #4 Comentariu nou

  E puțin off topic față de ce spui, dar are legătură cu transportul în comun.

  Nu-i înțeleg pe oamenii care țin morțiș să traverseze exact atunci când vine un autobuz sau un tramvai. Băi și văd că vine autobuzul/tramvaiul plin de oameni și nu trec din timp, parcă așteaptă exact momentul în care se apropie și sar atunci pe trecere. Și uite cum un autobuz/tramvai plin de oameni frânează puternic și se amestecă unii cu alții înăuntru ca sarmalele.

  Parcă fac anapoda…

  • #5 Comentariu nou

   @dragos de prosti. atat ii duce capul

 5. #6 Comentariu nou

  @Dragos: pentru ca nu ai curaj sa traversezi decat atunci cand esti sigur ca esti vazut de conducatorul masinii. Pentru ca masina, cf legii, ar trebui sa reduca viteza in dreptul trecerii de pietoni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.