Tot s-a bătut monedă pe subiectul vlogurilor și al video-urilor în ultima vreme, noroc că am fost luat cu altele ca să mă bag în discuții și să dezbat la nesfârșit niște chestii despre cum ar trebui să facă alții ce vor ei.

Când vorbim de vloguri îi urmăresc doar pe Mariciu și pe Alex Negrea. Nu că mi-ar fi simpatici sau ceva, dar sunt singurii care nu mă fac să închid clipul după intro. Baftă lor, să crească mari și cât vor ei de tari.

Problema mea e alta. Cu agențiile și cu clienții care vor video de peste tot acum, că e la modă. Nu contează că nu se pupă, nu contează că nu are sens, că omul ăla nu are nici un talent sau carismă, trebuie să facem video.

”Pentru că e o super campanie, și tre să faci un filmuleț”. Nu zău. Uite că nu fac. Eu aleg să refuz campaniile unde mi se impune video și nu mă simt comod să-l fac.

Serios, am făcut niște video pentru Guinness, că a fost o chestie de caterincă, unde mi s-a cerut să fiu eu, să fiu natural și să-i dau drumul în online. Doi ani la rând. A fost mișto.

Am mai făcut clipuri cu Eftimie, Vasile și Cetin pentru Skol. Și alea, pe relax. Cum desfaci o bere fără desfăcător. A fost culeanu.

A mai fost Lidl cu Cien, că era de gagicăreală și m-a challenge-uit.

Dar în momentul în care vii și îmi propui să fac o campanie cu video, cu nebunii, editare, montaj și altele, poate te îndrepți greșit. Mergi la ăia doi de sus și fă cu ei. Sau cu alții care cu asta se ocupă.

Unii oameni nu fac video. Fac text sau fac poze. Sau fac tumbe. Sau ce mai vor ei sa facă.

Hai să nu videotizăm tot online-ul doar pentru că e cool. E cool pentru ăia care sunt dispuși să facă asta. Mie nu-mi face mare plăcere să mă filmez mereu. Îmi găsesc tot felul de defecte.

Ah, vrei vloggeri cu audiență bună, și calitativă și cantitativă? Păi de ce nu îi ajuți să o contruiască? Că tot e cool.

Și o să fie mai ușor decât să vii cu concepte creative la bloggeri, de convertire spre video.

Nu dau nici un link de-al dracu ce sunt.