De ce o parte din Horeca merită să dispară

Articol din categoria: andreiu

Am fost ieri cu kiddo la Alt Shift, să mâncăm ceva de cină înainte de concertul lui Marian Mexicanu din Control.

Și am fost, și am mâncat bine, și am povestit și ne-am veselit cum ne veselim noi când ieșim la cină, ca fiica și tatăl ei.

Și a venit momentul notei. Cer nota, anunț că plătesc cu cardul, vine băiatul cu POS-ul, plătesc și îmi lasă doar chitanța de la POS.

Îmbrac copilul, mă îmbrac și eu și îi cer băiatului bonul fiscal. Îmi spune că imediat, îl aduce el.
Nu îl aduce el, merg eu la bar, aștept vreo 2 minute și vine băiatul cu acest bon, care este o prenotă, de fapt, fără vreo valoare fiscală, fără posibilitatea să-l decontez cumva, undeva, dacă ar fi cazul.

Și îmi spune sec că asta e, mă mai așteaptă pe la ei, seară bună.

Era clar că nu din proprie inițiativă nu a emis bonul ci că, probabil, astea sunt ordinele de la conducere.

Am renunțat de mult la a-mi face dreptate sigur și a face scandal, și cu 100 de lei de la mine și fără ei tot un drac, nu vor face avere, dar nici nu vor sărăci.

M-ar bucura, în schimb, să-i văd goliți de clienți sau călcați de un control de la Anaf, din când în când, ca mai apoi să citim despre cum HORECA trebuie sprijinită, că a trecut prin momente grele și au nevoie să le fim aproape.

Sau, mai bine zis, au nevoie să fim lângă ei, părtași, cârdași, la mica evaziune mare pe care o practică frații noștri cârciumari.

Deci, la Alt Shift nu mai mergem. Păcat de cafeaua aia și de cele mai bune bruschete din oraș.

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Alt știft

 2. #2 Comentariu nou

  Da, cu siguranță vom schimba ceva făcând public shamming pe internet! No ofense dar cât ai scris acest articol, poate chiar în jumătate din timp, scriai un email catre ANAF cu toată povestea. Abia atunci conta!

  • #3 Comentariu nou

   Nimic din ce sa nu se rezolve cu 1000 de lei in plic, sa aiba domnii de la anaf ceva sa le tina de cald pe drum

  • #4 Comentariu nou

   Înţeleg ce spui dar treaba stă în felul următor în ultimii ani: vine controlul şi se face partea leului Adică se ia şi şpaga se dă şi amenda (la un cuantum mai mic, ce-i drept). Eu fac plângere oricân şi oricui. Într-adevăr, mănâncă ceva timp toată treaba dar în multe situaţii lucrurile s-au mişcat…

 3. #5 Comentariu nou

  Teoretic, daca au incasat cu POS-ul banii intra in contul unei firme si vor trebui justificați cu un bon fiscal in spate (pe care nu l-ai primit) si deci impozitati.

  • #6 Comentariu nou

   De acord. Fiscalizat.. Dar in loc de 19 % tva cat ar fi pentru bauturi (alcoolice sau sucuri) ar fi 9% cat e pentru servicii mancare sau, mai frumos, 5% servicii cazare! Viiiineeee baiatuuu!

 4. #7 Comentariu nou

  Dacă ai plătit cu cardul, uita-te pe aplicatia băncii, vezi acolo către cine ai platit, daca e un SRL, e ok, era angajați’ prost.
  Daca e o persoana fizica , e evaziune

 5. #8 Comentariu nou

  Bună ziua, va scriu din partea Alt Shift. Ne pare rău că ați avut aceasta experiență neplăcută la noi și înțelegem ce v-a îndreptat către o concluzie atât de radicală. Nu înțelegem nici noi de ce nu ați primit bonul fiscal atunci când l-ați cerut, presupunem ca ați ajuns la un debarasator sau că s-au încurcat chelnerii în bonuri, dar vom afla în cursul zilei de azi ce s-a întâmplat. La noi absolut totul se fiscalizează, casa de marcat este legată la ANAF și așa cum s-a comentat mai sus, probabilitatea de a face evaziune fiscala atunci când se plătește cu cardul nu prea există. Am scos Z-ul de ieri și am găsit bonul dumneavoastră, din pacate nu il
  putem atasa aici. Vă asigurăm că nu facem parte din categoria de restaurante la care vă referiți, vom fi mai atenți pentru că, așa cum se vede, riscăm să avem probleme de imagine și vă mai așteptăm totuși pe la noi.

  • #9 Comentariu nou

   Vrajeala! Hai sa anuntam totusi ANAF-ul pt un control impartial ?

 6. #10 Comentariu nou

  Incasare prin POS = bani in banca, pe firma (nu poti sa iti iei POS pe numele tau, persoana fizica – nu iti da banca).
  Singura varianta prin care ar putea sa-i innegreasca este ca urmatoarea comanda incasata cash de aceeasi valoare sa o „bata” card iar acel cash sa il bage „in buzunar”.
  Si daca anuleaza tranzactia in POS, banii se intorc catre cardul tau.
  Mi-e teama ca ai dat de un imbecil care a decis ca „merge si asta, tot bon este” sau a aruncat bonul fiscal si i-a fost lene/sila/scarba sa-l pescuiasca din gunoi.
  Draga Alt Shift, rezolvati-va procedural povestea asta pentru ca amenda sau nu, spaga sau nu, criza de PR sau nu, nimeni nu vrea o discutie cu ANAF pentru neemiterea bonului fiscal.

 7. #11 Comentariu nou

  Intamplare: merg la restaurant, singur, doar card. Dau sa platesc. Nimic. Sun la banca: da, era de la ei, dar s-a rezolvat (asta dupa o ora in care am transpirat)

  Concluzie: cash-ul e tata banilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.