Vorbeam acum ceva vreme cu niște colegi de internet și ne intrebam de ce tot ni se recomandă să ieșim din bulă, să vedem și cum e dincolo.

Ok, ieși o dată, ca barometru, vezi cum e și decizi dacă te întorci în bula ta sau rămâi în afara ei.

Dar de ce să ieși de la bun început? Nu văd nici un beneficiu în a alege să ies din zona mea de confort doar ca să descopăr niște lucruri despre care știu că există, dar nu vreau neapărat să le și experimentez.

La mine în bulă e mișto, sunt oameni care citesc, care au niște principii și rigori sociale pe care le respectă, sunt oameni implicați civic, fac duș zilnic și au norme de igienă atât corporală cât și socială.

Vorbesc de bulă, nu de grupul de prieteni. Acolo se schimbă și criteriile de selecție și modul de interacțiune.

Serios acum, de ce aș renunța să ies din bula mea, unde îl pot citi pe Georgescu sau pe Meșter ( exemple pur la întâmplare, fiind ultimii apăruți în feed) și să mă duc să văd cum e bula cu Dani Mocanu și nu știu ce dubioși.

Nu trăim 10 vieți, să avem timp de experimentat tot ce vrem, timpul e noua monedă de schimb, uneori mai prețioasă decât aurul, internetul ne dă posibilitatea de a alege la un click distanță ce vrem să vedem/citim/ascultăm, nu avem de ce să ne facem rău ( în sensul de produs leziuni psihice)

Poate fi numită comoditate, eu prefer să-i spun confortabilitate.