De ce aș ieși din bulă?

Articol din categoria: andreiu

Vorbeam acum ceva vreme cu niște colegi de internet și ne intrebam de ce tot ni se recomandă să ieșim din bulă, să vedem și cum e dincolo.

Ok, ieși o dată, ca barometru, vezi cum e și decizi dacă te întorci în bula ta sau rămâi în afara ei.

Dar de ce să ieși de la bun început? Nu văd nici un beneficiu în a alege să ies din zona mea de confort doar ca să descopăr niște lucruri despre care știu că există, dar nu vreau neapărat să le și experimentez.

La mine în bulă e mișto, sunt oameni care citesc, care au niște principii și rigori sociale pe care le respectă, sunt oameni implicați civic, fac duș zilnic și au norme de igienă atât corporală cât și socială.

Vorbesc de bulă, nu de grupul de prieteni. Acolo se schimbă și criteriile de selecție și modul de interacțiune.

Serios acum, de ce aș renunța să ies din bula mea, unde îl pot citi pe Georgescu sau pe Meșter ( exemple pur la întâmplare, fiind ultimii apăruți în feed) și să mă duc să văd cum e bula cu Dani Mocanu și nu știu ce dubioși.

Nu trăim 10 vieți, să avem timp de experimentat tot ce vrem, timpul e noua monedă de schimb, uneori mai prețioasă decât aurul, internetul ne dă posibilitatea de a alege la un click distanță ce vrem să vedem/citim/ascultăm, nu avem de ce să ne facem rău ( în sensul de produs leziuni psihice)

Poate fi numită comoditate, eu prefer să-i spun confortabilitate.

 

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Oare si cei din cealalalta bula sunt sfatuiti sa iasa din bula lor?

  • #2 Comentariu nou

   no idea, sper sa nu fie si acolo atati nebuni cu corectitudine politica si open mindism 🙂

 2. #3 Comentariu nou

  Nu știu alții cum sunt da’ eu după un an de încercări de ieșit mai mult din bula mea și văzut bulele altora am sfârșit prin a-mi face bula și mai mică și-a prefera să petrec cât mai mult timp p’acolo. Tot pe principiul „viața e prea scurtă ca s-o irosești printre idioți”.

 3. #4 Comentariu nou

  Cred ca e bine din cand in cand sa mai iesi din bula ca sa ai o parere ca mai echilibrata despre viata, sa-l intelegi si pe ala care e credincios sau visator sau credul. Dar in rest, eu cel putin pe facebook am inchis bula ca de pareristi sunt satul, dar ii vad pe anumite grupuri.

 4. #5 Comentariu nou

  pentru că dacă nu ieși din când în când se pot întâmpla șocuri din astea:

  _Anul asta am ales sa fim „secret santa” pentru 2 copii cu probleme. Am primit doua scrisori, una e rezolvata, cadoul a fost deja expediat, ramane sa se bucure copilul cand i-l da Mos Craciun. Nimic grav, chestii de bun simt ca de la un copil cu posibilitati reduse care isi doreste chestii de copil.
  A doua in schimb m-a dat peste cap total. Copila isi doreste o patura si o perna. Patura si perna.
  Asa, ca barometru, cand ne mai plangem de diverse, ca nu merge netul cu 200Mbs sau ca nu avem 4G+ la metrou.
  Patura si perna. Copil. 2018!_

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.