De câte soluții de plată mai este loc în România?

Articol din categoria: andreiu

Astăzi s-a lansat în România și Twisto, care este un fintech pornit în Cehia și care vrea să ajungă pe la 2.5 milioane de useri în Europa Centrală și de Est.

Ei au ca diferențiator opțiunea de credit și o limită pe linia de credit, conectată la un card Mastercard. Aplicația permite clienților să poată amâna până la 45 de zile, în mod gratuit, plata unor achiziții, sau în baza unei taxe rezonabile – pentru o perioadă mai mare.

Cred că au nevoie de mai mult, având în vedere că se bat într-o piață unde deja Revolut fluieră, unde a intrat și Monese de curând, unde avem deja Orange Money și George de la BCR, care intră tot în fintech. Și e posibil să mai apară niște soluții, la una din ele am fost în programul de testeri eu.

Studiu de caz personal:

Eu am deja Revolut, care a rămas de bază, Orange Money și Monese. Pe lângă Raiffeisen și BCR, dintre clasice, de care sunt super mulțumit.

Revolut câștigă prin numărul de useri, e foarte greu să mai găsesc pe cineva în jurul meu fără Revolut.

Orange Money are avantajul că are iban de românia și că ai niște bonusuri dacă plătești facturi cu el, dar e comunicat precar, dacă mă întrebați pe mine.

Monese nu vine cu nimic nou, decât cu iban de libra bank. Mai mult, dacă ai două conturi, EUR și RON, ai automat două carduri, unul de EUR și unul de RON, chestie care complică lucrurile pe care Revolut le-a făcut simple.

BCR m-au surprins super plăcut cu George, când am comandat cardul de pe canapea, fără să merg în agenție, fără să semnez acte, fără să interacționez cu oameni. Singura interacțiune a fost cu un băiat pe skype, să verifice că nu dau acte false.

Raiffeisen rămâne prietenul meu serios, acolo am și contul firmei, ne împăcăm perfect.

Dar, ca să existe și un dar, toate soluțiile astea de plată, mai deștepte sau nu, mai eficiente sau nu, mai scumpe sau mai ieftine, devin inutile atunci când ajungi la casă și auzi că nu poți plăti cu cardul, că a picat sistemul.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Si totusi cand ai auzit c-a picat sistemul ultima data? Eu numai umblu cu bani si portofel decat pentr frizerie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.