Indiferent cum îl va chema, sunt niște chestii care pot fi rezolvate rapid și care pot normaliza un pic orașul, pentru că nu se așteaptă nimeni la transformări radicale, de pe o zi pe alta.

 1. eradicarea parcagiilor de pe străzi și monitorizarea 24/7 a parcărilor. Acum se poate plăti și prin SMS, nu avem de ce să nu monitorizăm și noaptea parcările
 2. urcarea în autobuz doar pe la șofer, introducerea posibilității cumpărării biletului cu cash de la șofer, găsite soluții și pentru tramvai. În afară se poate, dacă se introduc măsurile astea și în București vom avea autobuze mai aerisite și vor fi și bani pentru unele mai bune.
 3. finalizarea problemelor cu capătul de tramvai de la Băneasa și introduse măcar 5 linii de tramvai spre Pipera, ca să degajezi un pic metroul. Am mai spus asta și aici.
  Dacă îți pui ambiția, într-un an ai linia de tramvai de la Ștefan cel Mare la Băneasa în regim de metrou ușor și ai găsit o soluție la aglomerație.
 4. tăiată subvenția pentru STB
 5. sincronizate toate semafoarele. E imposibil să pleci, într-o succesiune de 3 semafoare, de la primul pe verde și pe al doilea să-l prinzi roșu, dacă mergi cu 50km/h. Te lasă nervii.
 6. introdus mai multe linii de autobuz pentru școlari. Am văzut câteva prin sectorul 3 care au și copii în ele, există și graficul afișat în stații, poate fi o soluție pe termen lung.
 7. introdus tren metropolitan pe linia care zace ruginită în jurul orașului. Înconjoară orașul, are acces cam pe toate zonele aglomerate.
 8. mai puține paraghelii, mai multe locuri prin grădinițe și creșe și spitale dotate cum trebuie.
 9. introdusă taxa de tranzitare a centrului, pentru toate mașinile, nu doar pentru normă de poluare sub euro4. În centru ajung 3 linii de metrou și nu știu câte linii de autobuz/troleibuz/tramvai. De la Unirii la Romană faci 15 minute pe jos. Serios, nu e nevoie de mașină mereu.
 10. tradus toate semnele, scrierile, indicatoarele, numele de obiective turistice, tot, tradus măcar în engleză, dacă nu și germană, spaniolă sau franceză. Orașul e complet neprietenos cu străinii. Dacă nu mă credeți, mergeți fără google maps și încercați să cautați casa poporului sau arcul de triumf, după indicatoare.

Unele nu sunt populare, dar dacă le faci în primii doi ani, îți asiguri mandatul doi, când ne va lovi civilizația.

Orașul ăsta are nevoie să redevină prietenos cu oamenii, chiar dacă oamenii nu sunt pregătiți pentru asta.