Citeam aseara unele comentarii pe blogul lui Auraş, la recenzia cărţii minune despre Social Media, carte scrisă de un asistent universitar care bate câmpii cu lejeritate dar care se autoproclamă un guru în social media, deşi pare a fi destul de departe de domeniu. Sau cel puţin, destul de în urmă. Numele lui este Horia Bădău, în caz că era cineva curios. Nu o să mă leg de carte şi conţinutul ei, pentru asta vă invit să citiţi recenziile facute de Ruxa şi Auraş.

Revenind la comentarii, vine la un moment dat un baiat care, mai în glumă, mai în serios, spune că se justifică cumva volumul de cărţi vândute, doar e sesiune la FJSC şi ce nu face studentul pentru o notă mare.  Aşa mi-am adus aminte că şi eu m-am lovit de profi d-aştia prin facultate, care ori îţi dadeau bonus dacă le cumpărai nu ştiu ce carte sau chiar nu te primeau în examen.  Şi erau foarte mulţi studenţi care luau cărţile respective şi le învăţau cap-coadă, crezând că informaţiile de acolo sunt scrise în cunoştinţă de cauză.

Dar dacă se nimeresc situaţii în care autorii cărţilor să scoată numai dude şi pe care să le publice apoi, fără să aibă legătură cu ce se întâmpă cu adevărat în lumea de afară, la ce să ne aşteptăm de la absolvenţii care îşi ascultă cuminţi profesorii?

E un fel de furat căciula unul altuia: profesorul e fericit că are vânzări la carte, studentul se bucură pentru o notă mai mare şi astfel nimeni nu are nimic de câştigat în final.