Cum ratează Brăila oportunități

Articol din categoria: andreiu

Ministrul transporturilor anunță că realizarea drumului expres Brăila – Galați a prins culoarea verde și în 3 ani ar trebui să fie realizat. Nu or fi 3, or fi 5, dacă se întâmplă, e minunat. Și se va întâmpla, pentru că se întâmplă podul peste Dunăre.

Perioada asta este una plină de oportunități pentru marele oraș de pe malul Dunării. În proiect mai sunt și drumurile expres Brăila – Buzău și Brăila – Focșani, tot datorită podului și nevoii de a conecta sudul moldovei la restul țării.

O administrație competentă și orientată pe dezvoltare eficientă ( salut Bihor) ar reacționa imediat în consecință și ar trece la speculat momentul și ar propune niște măsuri complementare care să repună Brăila pe harta economică și să o facă atractivă pentru business-uri, pentru oameni, pentru tineri.

Având deja un parc industrial, ar fi oportună anunțarea unor facilități fiscale pentru cei care vin și dezvoltă o afacere acolo. Susținere, scutere de taxe, suport din partea autorităților locale cu toată tocătura administrativă, fără șpăgi, frecușuri de la inspectori și mai știu eu ce.

Apoi aș anunța un proiect de modernizare a portului, pentru a-l face competitiv și pentru transportul de mărfuri pe apă ( s-a mai putut o dată, acum peste 100 de ani), aș face primele demersuri pentru a dezvolta o zonă metropolitană, în jurul Brăilei și, de ce nu, un parteneriat cu vecinii din Galați pentru contruirea mult așteptatului aeroport comun.

În parelel poți lucra la calitatea traiului de acolo, aranjat orașul, dezvoltat facilități pentru copii, dezvoltat transportul local, lucruri de detaliu, dar care să crească calitatea vieții acolo.

Și dintr-o marginalitate devii centralitate în mai puțin de 10 ani.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  In schimb, Braila considera ca cei din Galați sunt niște idioți, iar cei din Galați consideră că brăilenii sunt ultimii oameni. Practic din cauza unor orgolii de clasa a 2-a, școală generală unii preferă să trăiască separat în sărăcie decât să se dezvolte împreună.

  • #2 Comentariu nou

   absolut. desi sunt oameni misto in ambele orase, dar autoritatile is batute in cap

 2. #3 Comentariu nou

  De 30 de ani auzim sintaxa : exista potențial, în real Galațiului e plin de videochaturi iar braila de pești și bombardierei….ce dracu sa facem cu un aeroport, ca de plecat la munca, sclavii au plecat …doar sa vina vesticii pt servicii sexuale…

 3. #4 Comentariu nou

  Idee prezenta excelent, in schimb executia……4,5. Poduri peste Dunare, drumuri express, scutire de taxe…..astea sunt vise. Sunt curios cand o sa termine podul peste Dunare care este promis de mai bine de 30 ani.

 4. #5 Comentariu nou

  Podul peste Dunare poate genera multe oportunitati in zona. Daca Braila si Galati si-ar uni fortele, zona s-ar dezvolta rapid si ar deveni un nou centru economic al Romaniei. Exista cale ferata, exista Dunare, poate exista si un mic aeroport destinat zborurilor cargo. Stiu ca primarul din Galati deja se pregateste sa profite de toate aceste oportunitati si modernizeaza orasul, face soseaua de centura, face ceva parc industrial, santierul naval merge bine, renoveaza faleza si zona portului.

  Sper ca si Braila sa calce pe urmele Galatiului, fara orgolii :). Legat de aeroport, parca exista un aerodrom prin zona, la Vadeni. Poate vor face ceva totusi cu el. Se afla intre Braila si Galati :).

  Personal, m-as intoarce in zona natala daca aceasta ar inflori si ar oferi multiple avantaje economice si sociale.

  • #6 Comentariu nou

   daca ar avea si o minima perspectiva, Braila ar fi orasul perfect sa o cresc pe fiica-mea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.