Întrebam într-un articol recent care tip de scaun este recomandat pentru mașină și dacă e mai bine să ții copilul rear sau front face. Am primit niște răspunsuri interesante, nu zic nu, chiar dacă decizia spre rearfacing era cumva luată.

Am ales un Joie Every Stage Urban, din mai multe motive:

  1. pentru că suportă rear-facing până pe la 18 kg și front facing până pe la 36 sau cât o să fie cazul să ținem copilul în el
  2. pentru că e suficient de lat șezutul încât copilul să nu stea contorsionat în scaun
  3. e reglabil cam totul la el
  4. copilul stă bine în el.

Ca idee, când cumperi un scaun auto pentru copil, e obligatoriu să mergi cu copilul și să-l testezi la fața locului. Poate nu-i place, poate nu stă bine în el, nu ai de unde ști.

Noi am testat și Graco și Britax până să ajungem la Joie. Nu s-au potrivit deloc, aia a fost, a mers pe ăsta.

Da. știu, o să spuneți că e nasol cu rearfacing, că nu vezi copilul. Ba îl vezi, soluții există. Chiar la îndemână, ori pe net ori la BebeTei. Sau prin alte magazine de copii.

De ce insistăm noi cu rearfacing?

Păi, o dată pentru că pe mijloc e cel mai sigur loc din mașină pentru amplasarea scaunului de copil, rearface e cea mai sigură modalitate de a transporta copilul și nu în ultimul rând pentru că trăim și mergem pe șosele în care ai cea mai mare șansă din Europa să intre un tâmpit în tine și să faci accident fără ca tu să fii vinovat.

O spun statisticile, nu inventez eu. Și când vine vorba despre copil, pentru siguranța lui pui tot răul înainte.

Această prezentare necesită JavaScript.