Cu Dinamo în Champions League

Articol din categoria: andreiu

Pentru că toți influencerii pe care îi urmăresc și mă inspiră au recomandat FIFA20, m-am conformat și mi-am luat și eu jocul.

Glumesc, FIFA20 a fost justificarea de care aveam nevoie ca să trec și eu, în sfârșit pe PS4 și să renunț la bătrânul PS3 care și-a făcut treaba cu brio, așa cum am mai zis.

Well, câteva zile mai târziu, am jucat la foc automat, am câștigat campionatul cu Dinamo, am trecut de tururile preliminarii și am ajuns în Champions League. Mi-am văzut visul cu ochii, cum s-ar spune, dacă pe teren mai durează câteva secole în care Negoiță va juca alba-neagra cu un club care ar putea să rupă, cu puțină susținere, având în vedere tradiția, academia de juniori și baza de suporteri pe care o are clubul. Dar na, una-i pe gazon, alta pe consolă.

Jocul e mișto, realist, te ține în priză, mai iei și bătăi neașteptate, cum am luat eu de la Voluntari cu 2-0 ( carieră, mod Proffesional) dar e bine, overall.

Are și niște părți care nu-mi plac deloc, cum ar fi:

  • stadioanele: nu e nici un stadion românesc, numai chestii comuniste sau puse random. M-aș fi așteptat ca pentru un joc dezvoltat de români, Dinamo să joace pe Stefan Cel Mare sau măcar pe National Arena, CFR pe Constantin Rădulescu, Craiova pe Oblemenco și tot așa. Dar nu, Dinamo joacă pe 23 Maj, Olimpyk și tot așa. Ori nu au lucrat cu nimeni care să se și priceapă, de aici, local, ori nu le-a păsat. Nu cred că e o chestie de branding, sincer.
  • presiunea comercială pe obiective în carieră. În primul sezon aveam ca obiectiv 18.000.000 de euro obiectiv de profit. Păi băbăeți, 18 milioane au buget toate echipele din playoff. La un loc. Dacă îl au și pe ăla. Și e critic, și degeaba ești în cifre cu celelalte obiective, de performanță, dacă nu ai financiarul făcut, te vor bombarda notificările că nu-ți faci treaba și ești pus sub lupă.

Altfel, e de jucat, am mai zis, creează un entuziasm de suporter pe care cluburile l-ar putea exploata foarte ușor, păcat că nu e nimeni la marketing la nici un club din țară ( toate sporturile, nu doar fotbal) care să înțeleagă treaba asta.

Jucați, jucați, jucați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.