Cu cât e câinele mai mic, cu atât șansele ca stăpânul să fie idiot cresc

Articol din categoria: andreiu

De 6 ani ies cu câinele afară. Bulldog, francez, prost, nu știe să muște, nu poate să muște, pașnic, nu am vreo treabă cu el.

De 6 ani știu la ce să mă aștept când văd o potaie mică, un pămătuf, un bishon, un caniche, un shih tzu, un chihuahua: un stăpân cretin care va spune că nu e o problemă, că bubico al lui e cuminte, vai, e sufletu lu mama.

Și bubico al lui, pentru că și câinele e cretin, va începe să facă scandal, să latre, să vină să muște, să facă scandal, să atace. Pentru că ăștia mici sunt cei mai tari în gură. Și dacă potaia mea se apucă să-l tăvălească, stăpânul idiot al câinelui cretin va începe să facă gură, tot el.

Degeaba le spui că ai experiență, că știi că se va repezi și va încerca să muște și să-și țină javra în lesă sau în brate sau în șuturi, nu va înțelege.

Să vă feriți de oamenii cu potăi mici, pe cuvânt, unii zici că sunt lobotomizați, unii au scăpat, pentru moment, dar toți vor spune, unanim, că potăile lor sunt cuminți. Și, în prostia și snobismul lor, nici nu recunosc că nu pot dresa câinele ăla să-i asculte sau să răspundă la comenzi, ei vor insista să-l pupe în fund, ca să devină și mai alintat.

Știu, potaia voastră pitică și proastă nu e așa, e sufletu vostru, e cuminte, înțelegătoare, ascultătoare, până vede alt câine și o scăpați de sub control.

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Dacă tu te plângi cu un bulldog francez…eu cu Amstaff ce sa mai zic? Asta mi se întâmplă aproape zilnic, asta că sa nu fac o afirmație categorică. Cert este că ai perfecta dreptate, așa se întâmplă în real life. Sper sa citească cât mai mulți articolul și, in mod special, cei cu câini de talie mică și… needucați (indiferent cine?)

 2. #2 Comentariu nou

  Iti scriu din poziția unei persoane care a fost mușcată de un câine (al unui vecin) cand aveam vreo 5 ani, cu semn pe pulpa, făcut antirabic…. Deși au trecut 34 ani încă imi este frică de toți câinii, nu conteaza rasa.
  De 5 ani m-am mutat într-un cartier plin de iubitori de câini de toate rasele: doar în scara mea cu 15 apartamente sunt 5 câini mici, dimineață când plec spre serviciu e un adevărat chin să trec pe lângă ei, mulți latră isteric, unii vor să joace și se urcă cu labuțele pe picioare si mi s-a intamplat de vreo 4 ori să îmi murdareasca pantalonii culoare deschisă ori să imi agațe dresul, nu vrei sa știi câte înjurături au fost la gură mea ( nu am altă cale de acces către / dinspre bloc decât trecând prin parcare/locul de intalnire a cainilor).
  Dar cei mai „speciali ” sunt cei cu câini rase de luptă/agresivi care nu își țin câinii în lesă, deși le zic să țină câinii în lesă ca imi este frică primesc răspunsul: vai doamnă să nu vă fie frică, nu vă face nimic, mor când aud asta, oameni buni dacă cineva vă zice să vă țineti câinele în lesă pe domeniul public conformati-va vă rog.
  Am fost la psiholog, nu reușesc să imi depășesc această frică.

  • #3 Comentariu nou

   la cainii mari, din rase agresive, poti chema relaxata politia daca sunt pe strada fara botnita si lesa, ca ii amendeaza de nu se vad

  • #4 Comentariu nou

   Corect, suna la poliție, evident locala si trebuie sa fie amendați. Eu il am inregistrat la politie si sunt primul interesat sa am grija sa nu faca boacane. In plus, tin prea mult la el sa permit sa agreseze oameni sau animale

  • #5 Comentariu nou

   Am incercat să caut înțelegere din partea proprietarilor acelor câini talie mare (rottweiler,) pe unul chiar l-am amenințat că voi chema poliția după ce mă documentasem ce lege se aplică, după 3 zile a înțeles parțial.
   Un singur vecin care are 2 câini talie mare dar nu agresivă (cred ca brac german este rasa) vazandu-mă că ezit să înaintez, la o distanță apreciabilă așteptând să ajungă câinii lângă el a înțeles că mi-e frică, omul nu mi-a spus nimic, si-a chemat câinii- câini foarte bine dresați din ce am putut să îmi dau seama, i-am mulțumit și de atunci vazandu-mă prin apropriere își cheamă câinii. – domnul respectiv are tot respectul meu.

  • #6 Comentariu nou

   @Alice: ala cu rottweilerul agresiv e un tampit cu spume. Rottweilerul nativ nu e agresiv, dar trebuie extrem de multa educatie si disciplina la stapan si la caine ca sa nu o ia ala razna. Marimea stapanului/stapanei care il tine in lesa, daca e un caine educat, e perfect nesemnificativa.
   In plus legea e foarte clara: trebuie declarat la politie, la Asociatia Chinologica, la politie, trebuie pus semn de “caine rau” la intrarea proprietatii.

   Rott am si eu dar 1. NU iesim cu el din curte fara lesa din aia speciala de control 2. Am fost la dresaj cu el, am citit si aplicam toate sfaturile celor mai destepti si mai experimentati ca noi.
   Nu are voie sa sara pe oameni sau sa fie agresiv cu ei cand suntem la plimbare, nu are voie sa initieze conflicte cu alti caini, nu are voie sa vaneze alte animale (pisici). Nu prea a avut idei d’astea (e un animal sociabil si socializar de mic si are si o doza de bun simt) dar cand a avut, i-au fost scoase din cap.
   Un stapan responsabil are grija in egala masura de cei din jur si de cainele lui.

 3. #7 Comentariu nou

  Tantica care isi plimba cane corso ul, ea avand 40 de kg uda. Cam cat poate sa tina maldarul ala de carne cand se va enerva?! Pt ca pare sa fie destul de alert cand are chef si e imens.
  Sau toti specialii cu oprit cainele la al meu desi le spun ca e rea, musca, latra, face ca toate alea. Nope, ei se opresc si catelus vine sa isi ia papara.
  Retardatii cu caine mare si fara lesa, botnitasi cu „nu va face nimic”. Unuia i-am zis ca eu fac daca catel indrazneste orice. Astia mi se pare periculosi de a dreptul.
  Cateaua mea e mica si isterica, oricat am dresat-o nu se lasa si e rea. Stiu asta, plus ca nu imi place cand latra agresiv, si o tindeparte de alti caini. Oricat spun sa o lasenin pace, tot se gaseste un destept. Eu cred ca e de vina prostia, spatiul personal care in cultuea noastra e aproape zero.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.