Competitiile se castiga pe teren, nu in comisii

Articol din categoria: ca la noi


Timisoara si Gloria Bistrita nu au primit licenta pentru a putea juca si urmatorul sezon in Liga I. Cu ocazia asta, Timisoara nu va mai putea juca nici in preliminariile pentru Champions League. Despre Gloria nu sunt prea multe de spus, poate s-a facut oarecum dreptate avand in vedere ca de cativa ani mimeaza prezenta in primul esalon fotbalistic si este recunoscuta influenta pe care a avut-o Jean Padureanu de-a lungul vremii. Din ce-mi dau seama, cele doua echipe au sanse mari sa joace in Liga a IIIa. S-a intamplat si la case mai mari, vezi cazul Juventus-ului care a fost retrogradata si a revenit in prima divizie fara nici o problema.

Timisoara se putea astepta la masuri represiva impotriva lor, avand in vedere cat de vocal a fost Marian Iancu impotriva celor care conduc fotbalul romanesc de cand a preluat echipa de pe Bega. Acum ii ameninta cu plangeri penale si procese in civil, asta fiind singura cale de atac pe care o are la dispozitie. Amuzant sau nu, grasul de la conducerea lui Poli a cam castigat toate procesele in care a fost implicat clubul: cele 6 puncte retrase aiurea, palmaresul echipei etc. Dar trebuia sa-i dea cineva o palma peste nas.

Ce ma intriga pe mine este de ce numai cele doua au fost sanctionate astfel? Restul echipelor stau perfect din punct de vedere procedural? Sunt cu toate platile la zi, se intrunesc toate conditiile impuse de regulamente? Stiu ca sunt probleme peste tot, mai ales la echipele din Bucuresti ai caror conducatori ori is ocupati cu nunti, ori lauda o tiki-taka inexistenta ori li se scufunda planeta si traiesc din litigiu in litigiu sau scapa de memoriile depuse la liga in ultimul moment.  Si imi e greu sa cred ca alte echipe din primul esalon, spre exemplu Pandurii Tg Jiu, sta mai bine la acest capitol decat Poli.

Acum nu ma declar eu suporterul Timisoarei, desi mi-au placut campionatul asta, dar consider ca ar trebui sa se judece cu aceeasi unitate de masura indiferent de nume, conducatori, simpatii sau antipatii. Asa se pierde esentialul: fotbalul se joaca pe teren, nu in comisii. Cupe, campionate si calificari se castiga in iarba. Asta e tot ce ar trebui sa conteze.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Andrei, nereguli se gasesc peste tot, doar ca la unii sunt mai putin grave din punct de vedere procedural sau reusesc sa-si acopere magariile la timp.
    Faptul ca Iancu si-a facut o gramada de dusmani prin aroganta lui continua nu prea putea sa nu provoace repercursiuni.De data asta, daca e real tot ce se scrie, a fost prins in offside grav pentru ca a incalcat normele UEFA si cu alea e mai greu sa te joci. Risti neafilierea ca tara la UEFA…etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.