Sa aduca bani de acasa

Articol din categoria: ca la noi

Daca vor sa imbrace uniforma de politisti, ca despre ei vorbim. Ministrul Igas a hotarat sa le taie si din norma de hrana o parte sanatoasa. Nu era de ajuns taierea de 25% aplicata in 2010 si care nu a mai fost recuperata, in ciuda promisiunilor. Aici nu apar politistii, sunt perfect constient ca sunt foarte multe bube in capul sistemului politienesc dar vorbim de un principiu care nu trebuie uitat si ar trebui sa fim cu totii constienti ca de bine de rau oamenii astia sunt expusi la niste riscuri sau tentatii. Si ca sa putem incepe sa credem intr-o politie curata, demna si justa ar trebui in primul rand sa ne asiguram ca sunt catusi de putin respectati. Daca de injuraturi, mistouri si sfidari nu se poate scapa chiar asa usor, macar platiti sa fie cum trebuie. Sa aiba salariul care sa ii poata face pe majoritatea incoruptibili, sa nu mai primeasca spaga sau sa stea la panda pentru a lua spaga.

Dar daca vii tu si ii plesnesti acolo unde ii doare mai tare, adica in buzunar, nu poti emite pretentii de corectitudine pe viitor.  Si sa nu uitam ca totusi, oamenii astia se expun unor riscuri.

Ca sa inchei in acelasi registru, propun ministrului Igas sa le ceara politistilor sa depuna la casieria ministerului minim 1000 de lei pe luna, doar pentru ca imbraca uniforma albastra.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  care e faza cu norma de hrana?!

  de ce un politist trebuie sa aiba norma de hrana, dar un profesor sau un medic nu?!

  de ce trebuie sa inventam tertipuri (bani de hrana, bani de haine, spor de nu stiu ce) pentru a le da un salariu decent politistilor si bugetarilor, in general?!

  un politist trebuie sa aiba asigurat echipamentul (inclusiv uniforma) si un salariu decent (spre 1000 EUR sau mai mult, as zice eu), nu amagiri cu sporuri, norme si alte inventii

  al fel si pt ceilalti bugetari

  si, desigur, sa se introduca niste indicatori de performanta

 2. #2 Comentariu nou

  de ce toata lumea asociaza „M.A.I.” sau „politie” cu politia rutiera?????? ganditi-va ca „M.A.I.” nu inseamna doar ala care ti-a luat carnetul de conducere, sau ala care ti-a luat spaga fiindca nu aveai actele la tine…M.A.I. inseamna si furturi, si crima organizata si ordine publica, si omucideri, si pompieri, si I.S.U., si jandarmii, adica aia pe care ii chemati cand vine apa peste voi, aia care va scot copiii din casele in flacari, aia care va scot namolul din case, in timp ce voi beti la bufetul satului, cand vine dealul peste voi fiindca voi ati taiat padurile, aia care va cauta violatorii, hotii, ucigasii…ar trebui sa isi dea demisia in masa, sa vedem atunci cine e fericit…voi sau basescu si hoarda lui de lingai incompetenti??? asteptam sa cheme armata sa il apere de furia populatiei, fiindca politistii si jandarmii sunt de mult de partea cealalta a baricadei…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.