Oricât aș încerca nu mă pot da din calea undei Halloween care cuprinde din ce în ce mai multă lume în jurul meu. Toată lumea e nebună, să facă chestii, să se costumeze, să își găsească petreceri cool la care să meargă și să iasă cât mai mult în evidență. E o nebunie cam ca aia de Crăciun sau de Anul Nou.

Brandurile se bat care să fie mai șmechere în abordare, cârciumile se bat în a organiza cele mai tari petreceri, iar oamenii în a avea cele mai bune costume. Mă rog, cele mai ”scary”. De parcă cineva chiar s-ar speria sau n-ar fi toată lumea sătulă să vadă măști din Vendetta, sau de la Anonymus sau rochii de vrăjitoare. Va fi plin orașul de Jack Sparrow, pirați de asfalt sau de zombie care pot muri nu doar împușcați în cap.

Am participat la două petreceri de genul ăsta și nu știam cum să mă îmbrac mai normal, cât de normal puteam ca să ies pe stradă apoi și să nu mă simt ca un elefant pe bicicletă.  Halloween e unul dintre exemple. Mai sunt petrecerile tematice, pe care le evit cu brio întotdeauna.

Singurul costum pe care îl poți purta de halloween și să dai panică cuiva este ăla de inspector anaf. Și dai panică angajaților din cârciumă, nu mesenilor.

Trăim vremuri ciudate rău. Mă rog, sau mă simt eu ciudat trăind vremurile astea. Spuneam pe facebook că în 10 ani vom fi obligați prin lege să alergăm la maratoane, să mâncăm sănătos și să ieșim la protestat. Aș adăuga sărbătorirea de halloween sau costumatul la petreceri sau conformatul la alte rigori social-cool care să ne arate cât de mișto și de moderni suntem. Altfel ne paște exilul, pentru că totalitarismul democratic pândește după ușă.

Nu mai poți avea normalitatea ta fără ca cineva să nu te arate cu degetul și să spună: ”ciudatule, noi ne chinuim să schimbăm lumea pentru tine”.

De parcă le-ar fi cerut cineva să facă asta.

 

foto via shutterstock