În ultima perioadă nu există zi în care să nu dau măcar 2-3 ”leave group” și să nu primesc minim tot atâtea notificări prin care sunt anunțat că X m-a adăugat într-un grup. De cele mai multe ori, în astfel de grupuri nu se întâmplă nimic. Doar se dau link-uri diverse, de la articole postate pe bloguri personale la poze funny cu pisici sau bancuri. Sau creatorul grupului urmărește un interes și are nevoie de cât mai multe like-uri sau comentarii pentru vreun concurs obscur.

În concepția mea, un grup ar trebui să fie locul în care se pot strânge și discuta oameni care împărtășesc același pasiuni sau au interese comune. De exemplu, grupul Android România mi se pare foarte util și cred că aceeași părere o au toți oamenii de acolo. La fel și cel de Resurse Antreprenoriat. Si cel de Comunicare şi promovare online  Ultimele două sunt grupurile în care încă sunt, după mai bine de  un an, dacă nu mă înșel și din care nu am vrut nici o clipă să ies. Din Android am ieşit în momentul în care mi-am vândut sufletul duşmanului şi am ales mărul muşcat.

Eu aș scoate posibilitatea adăugării cuiva într-un grup. Accesul să se facă doar pe bază de request din partea userului. Sau să am posibilitatea să aleg dacă vreau să intru ori nu în acel grup.  Astfel ar înceta  băgatul tuturor după bunul plac,  spamul și grupurile ar începe să fie într-adevăr relevante și utile. Altfel nu facem decât să ne pierdem timpul cu chestii inutile.Şi să trăim cu falsa impresie că distribuitul articolelor de pe blog pe cât mai multe grupuri ne va ajuta să creştem cumva.

foto