M-am luat de la asta: It’s no secret that death metal will make you go deaf faster than a singer-songwriter on an acoustic guitar. The truth of the matter is that young people are going deaf faster than previous generations, and this likely has to do with both the devices they use to listen to music and with the type of music itself. Articolul complet este aici.

Când mi-am luat superbitatea asta de vinyl deck station, au sărit un milion de experți să-mi explice că nu stau bine boxele acolo, că va trepida mobilierul de la muzica tare, că nu se va auzi bine, că va fi vai și amar. Boxele stau acolo provizoriu, am o altă soluție custom comandată, pentru fiecare dintre ele, dar asta a fost un detaliu pe care l-am omis la momentul respectiv, intenționat, să meargă discuția.

Până o să am setup-ul complet nu mă deranjează nici așa cum este acum, pentru că ascult muzica de la pickup la un nivel mai mult decât rezonabil, maxim pe la 25% din capacitatea de redare. Adică pentru mine și cei din casă, nu trebuie să știe tot blocul că și-a luat Cismaru vinyl-ul ăla mișto de la Sepultura.

Se aplică și la celălalt sistem audio pe care îl am în casă și îl folosim pentru spotify și filme. Pe o scară de la 0 la 30, nu sare niciodată de 12. Identic și pentru mașină, undeva în prima treime, muzica, rar când dau tare pentru vreo melodie mișto.

Voi mai ascultați muzică tare? Gen să bubuie pereții? Să cadă tencuială și să bată vecinii în țeavă? E o chestie care se oprește odată cu vârsta?

La plecare, vă las cu cea mai bună melodie de pandemie găsită ieri, prin shazam.