Când ai văzut ultima dată un om zâmbind pe stradă?

Articol din categoria: atitudini

 

Am spus de multe ori că îmi place Bucureștiul foarte tare, cu toate defectele lui. E un oraș complet, singurul oraș din România, pe care nu l-aș lăsa decât pentru Dublin, sau poate Praga.

Dintre defectele pomenite mai sus, cel mai tare mă enervează oamenii încruntați tot timpul, care merg cu capul în pământ, închistați și cocoșati de povara propriilor gânduri sau griji. Bucureștiul este un oraș care nu zâmbește și lipsa asta a zâmbetului ca stare de fapt îl face gri și morocănos, chiar în cea  mai însorită și verde zi din an.

Dacă aș avea o putere supraomenească, aș lega de încruntat mâncărimi de nas. Sau tălpi. Te încrunți, o să te mănânce nasul. Sau în talpă. Cât sunt eu de grumpy, pe cuvânt că așa aș face. Măcar ai vedea pe stradă oameni care se scarpină în nas sau merg chircit de mâncărimi și tot te-ar pufni râsul. Și am vedea mai mulți oameni râzând pe stradă.

Aparent, mai sunt oameni deranjați de lipsa zâmbetelor. Unii dintre ei iau și atitudine. Și vor să ne strângem cât mai mulți într-o piață publică și să zâmbim. Tâmp, sincer, cu nici un motiv. Doar să zâmbim.

Se va întâmpla marți, 24 martie, în Piața George Enescu ( adică aia de la Ateneu), de pe la ora 15 până pe la ora 20. E liber să vină cine vrea, cât mai mulți, cât mai funky, cât mai puși pe râs.

Să le râdem în față tuturor încruntaților.

Dacă nu ești convins, poți arunca un ochi pe #zambetdupazambet să vezi despre ce e vorba. Și să zâmbești 🙂

Eveniment susținut de McDonald’s

smiley via shutterstock

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Perception is projection. Deci cum arata oamenii pe strada?!

  2. #2 Comentariu nou

    Faină iniţiativă. M-a făcut să zâmbesc. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.