Văd din ce în ce mai des că voința lui Dumnezeu nu se prea pupă cu ce scrie la cele 10 porunci. Poate ar fi momentul ca sfânta biserică ortodoxă să facă un update.

Poate ar trebui cumva reviziute poruncile 7.  Sa nu fii desfranat. 8.  Sa nu furi.  9.  Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau și 10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

Nu de alta, dar din moment ce înalți clerici susțin, sprijină și validează tot felul de oameni proaspăt intrați sau ieșiți din pârnaie, condamnați fie pentru furt, fie pentru trafic de influență, fie pentru corupție, cred cumva că nu mai concordă cuvântul lui Dumnezeu cu ce este în teritoriu.

Ați observat cum toți escrocii, toți pungașii, când deschid gura îl invocă pe ăl de sus?

Uitați-vă la jurămintele depuse de pușcăriași sau pușcăriabili. Ieri a fost ăla de la Baia Mare, cu un popă lângă el. Acum 3 săptămâni a depus jurământul ăla de la RM Vâlcea, care a promis ca va mări salariile la preoți și va da nu știu ce facilități bisericii, că l-a ajutat dzeu să iasă cu bine din pârnaie.

Deci Dumnezeu e peste tot, da?

Eu cred că dacă ar exista vreo apocalipsă d-aia biblică și un Dumnezeu responsabil, apocalipsa aia ar trebui să înceapă din România și din Dealul Patriarhiei. Pentru că primii care încalcă o poruncă din decalog sunt chiar preoții.

3.  Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău in deșert.

Ăștia nu îl iau în deșert, îl iau la mișto de-a binelea.

Text scris de un ateu, ca să nu avem discuții.

 

god via dreamstime