Răspunsul e simplu, când devin idioţi. Şi atunci când se poziţionează singuri şi fără motiv deasupra tuturor doar pentru că ei sunt eco friendly şi se trezesc că au drepturi.

Unul din ele este să blocheze traficul dintr-un oraş precum Bucureşti pentru că na, aşa demonstrează că sunt o forţă şi o voce. Nu înţeleg de ce trebuie să sufăr şi eu alături de ei doar pentru că Oprescu nu vrea să le facă piste. Sau nu poate. Sau vrea dar nu are unde, că e plin de maşini.

O altă chestie care mă deranjează la culme este atitudinea pe care o au faţă de oamenii care sunt pe pistele existente, dar care piste ocupă tot trotuarul. Gen pe cheiul dâmboviţei sau în jurul casei poporului. Ce indignare, ce pufăituri, ce reproşuri am întâlnit în vreo 2 situaţii de nu mi-a venit să cred. Da, atunci când e ditamai spaţiul şi pentru pietoni, ai tot dreptul. Când pista ta ocupă tot spaţiul pe care aş putea să merg şi eu, taci şi acceptă că sunt şi eu acolo.

Un alt motiv pentru care încep să-mi devină antipatici este pentru că apar tot felul de cretinei, care cred că fac bine atunci când nu respectă regulile de circulaţie. Ori nu au vestă, ori nu au lumină seara, ori nu semnalizează cu mâna când schimbă direcţia sau când traversează pe zebră călare pe bicicletă deşi ar trebui să se dea jos de pe ea.

cocalar-pe-doua-roti-540x392

Dar se pare că unii consideră absolut normal să treacă pe roşu la semafor. Dacă îl iei pe capotă, tot tu eşti vinovat, că na, nu i-ai respectat dreptul să ignore regulile.

ariel

Ca să previn orice comentariu inutil ce poate apărea, am mers câțiva ani buni pe biclă, până mi-am lăsat niște sânge pe asfalt din cauza unei neatenții, încă merg pe bicicletă prin oraș ocazional, dar faptul că merg destul de des și cu mașina mă face să pot privi situația obiectiv. Și știu că sunt și o grămadă de șoferi cretini, buni de împușcat, dar nici bicicliștii nu îi ajută să își îndrepte comportamentul.

prima foto via