Din păcate, se închid chestii iar prin București. Îmi pare rău pentru prietenii mei de la Fire Club și pentru Melinda de la Paninaro ( singurele cârciumi unde am ieșit pe timp de pandemie) pentru că știu că ei au fost stricți în ce privește legislația și au luat toate măsurile conform cu normele.

Îmi pare rău pentru ei pentru că ei și alți fraieri ca ei vor fi singurii care vor avea de suferit. Șmecherii conectați la resursele potrivite își vor vedea liniștiți de treabă în continuare, pentru că nu îi pasă nimănui cu adevărat să facă ceva ca să oprească pandemia asta.

Citeam că patronul de la Nuba a fost amendat cu 10k de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Fix pix pentru el, e probabil nota de la o masă. Nici nu-i pasă, dacă face 100k de euro pe seară, 10k de lei nici nu contează.

Ia să i se închidă cârciuma pentru 3 luni, să vedem cum simte atunci pedeapsa. La fel și la alte cârciumi, de prin nordului, de prin centrul vechi, ale băieților cu relații.

Ipocrizia asta durează din iunie. Au fost mii de oameni pe litoral, petreceri, hore, petrecăreții aplaudau mașina de poliție care trecea printre ei cu un echipaj depășit de situație, scene aproape penibile pentru o țară europeană. Nici o cârciumă închisă, nici o sancțiune reală, care să funcționeze ca exemplu. Nimic.

A venit toamna, au început școlile, angajtorii forțează angajații să meargă la birouri, din nou, expunându-i transportului în comun, în clădiri cu cazuri de covid confirmate anterior.

Am avut poliția română care a mers să se roage de interlopi să respecte legile, cât de cât, acolo, să nu iasă scandal. Aceeași poliție care a asigurat paza și protecția interlopilor, pe banii contribuabililor.

Nu va lua nimeni decizii radicale, pentru că nimănui nu-i pasă.

Mimăm grija și lupta împotriva pandemiei cât să menținem aparențele. Virusul e din ce în ce mai aproape, lovește în apropiați, în colegi, în rude, în prieteni.

O să fie greu când va începe să ia tribut dintre ăștia de mai sus.