Breaking news: no one cares

Articol din categoria: andreiu

Din păcate, se închid chestii iar prin București. Îmi pare rău pentru prietenii mei de la Fire Club și pentru Melinda de la Paninaro ( singurele cârciumi unde am ieșit pe timp de pandemie) pentru că știu că ei au fost stricți în ce privește legislația și au luat toate măsurile conform cu normele.

Îmi pare rău pentru ei pentru că ei și alți fraieri ca ei vor fi singurii care vor avea de suferit. Șmecherii conectați la resursele potrivite își vor vedea liniștiți de treabă în continuare, pentru că nu îi pasă nimănui cu adevărat să facă ceva ca să oprească pandemia asta.

Citeam că patronul de la Nuba a fost amendat cu 10k de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Fix pix pentru el, e probabil nota de la o masă. Nici nu-i pasă, dacă face 100k de euro pe seară, 10k de lei nici nu contează.

Ia să i se închidă cârciuma pentru 3 luni, să vedem cum simte atunci pedeapsa. La fel și la alte cârciumi, de prin nordului, de prin centrul vechi, ale băieților cu relații.

Ipocrizia asta durează din iunie. Au fost mii de oameni pe litoral, petreceri, hore, petrecăreții aplaudau mașina de poliție care trecea printre ei cu un echipaj depășit de situație, scene aproape penibile pentru o țară europeană. Nici o cârciumă închisă, nici o sancțiune reală, care să funcționeze ca exemplu. Nimic.

A venit toamna, au început școlile, angajtorii forțează angajații să meargă la birouri, din nou, expunându-i transportului în comun, în clădiri cu cazuri de covid confirmate anterior.

Am avut poliția română care a mers să se roage de interlopi să respecte legile, cât de cât, acolo, să nu iasă scandal. Aceeași poliție care a asigurat paza și protecția interlopilor, pe banii contribuabililor.

Nu va lua nimeni decizii radicale, pentru că nimănui nu-i pasă.

Mimăm grija și lupta împotriva pandemiei cât să menținem aparențele. Virusul e din ce în ce mai aproape, lovește în apropiați, în colegi, în rude, în prieteni.

O să fie greu când va începe să ia tribut dintre ăștia de mai sus.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Ipocrizia durează din martie, nu din iunie, am stat că vitele in casa și prostii aplaudau milițienii care băteau și amendau, o măsură de natura penală și una neconstituțională.

  „angajtorii forțează angajații să meargă la birouri” – soluția e simplă, să își dea demisia cui nu ii convine. De câteva săptămâni am renunțat la mașina și mă deplasez exclusiv cu metroul, 20 de stații pe zi, 5 zile pe saptamana, nu am văzut niciun jandarm/polițist/polițist local în metrou, in afara de aia care băteau săptămână trecută.

  Mai ușor cu certatul populației, ne cearta deja toți labagii ăștia: Orban, Tătaru, Arafat, Iohannis, dar cele 3000 de infectări pe zi nu au venit de la destrăbălarea din concediu, deschiderea teraselor și a restaurantelor sau deschiderea școlilor, nu, au venit după perioada de incubație a virusului de după alegeri. Sigur că fiecare relaxare a avut o contribuție, dar explozia coincide cu alegerile.

  • #2 Comentariu nou

   Avem un expert epidemiolog printre noi, si parierist atotstiutor. Mai zi-ne boss mai lumineaza-ne cu intelepciune cum guvernantii sunt de vina pentru faptul ca prostimea alege sa o doara in cur de ceilalti, ei sunt rebeli asa ca tine nu respecta norme elementare de igiena si siguranta.
   Sa ni se dea, sa ni se faca, noi sa nu facem nimic nu? Asta e abordarea de origine sanatoasa, comunista cu care ai fost obisnuit se pare.

 2. #3 Comentariu nou

  Am fost pana in fata la paninaro, acum 2 saptamani, int o sambata pe la 13. Nu respectau regulile. Nici macar pe alea cu purtatul mastilor corect la interior.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.