Azi începe FITS 2020. Online

Articol din categoria: andreiu

Chiar dacă pandemia a lovit în societate fără să discrimineze și foarte multe, de fapt toate sectoarele care presupun interacțiune și prestări de spectacole către public au fost trase pe dreapta, iata că vin și niște vești bune, de la Sibiu.
Mă bucur să pot spune că FITS ( Festivalul Internațional de Teatru Sibiu) continuă și în acest an, continuă să ne provoace mirări și întrebări, să ne seducă în pași de dans ori cuvinte alese, trăiri speciale direct de pe marile scene ale lumii!
#FITS2020 e ONLINE!

„Puterea de a crede / Empowered” e tema acestei ediții, anunțată încă de anul trecut, o putere de care avem mereu nevoie iar în acest an cu atât mai mult. În noi, în puterea noastră, în comunitate, în artele spectacolului, în BINE.
Nu vom mai merge la spectacole în Piața Mare, nu ne vom bucura de artificii, nu vom dansa în ploaie la Club, dar vom putea urmări peste o sută de evenimente din 30 de țări, de pe cinci continente.

Peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit, din 12 până pe 21 iunie, pe site-ul FITS, www.sibfest.rodar și pe pagina de Facebook și canalul de YouTube.


Ediția din acest an va avea nu mai puțin de 13 secțiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferințe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar și o nouă secțiune, „FITS for KIDS”, cu un program care începe zilnic la ora 9.30 și ține până la finele zilei, ora 24.
Așa cum spune Constantin Chiriac, Președintele FITS, ne vedem în acest an în cea mai mare sală de spectacole, spațiul virtual, și vom putea vedea spectacole pe care altfel nu le-am fi putut vedea aici, prea mari pentru spațiile și resursele pe care le avem astăzi la dispoziție:

Îi putem avea alături pe unii dintre marii creatori ai lumii cu spectacole absolut năucitoare, dintre care amintesc o foarte mică parte aici: Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda. Nu vor lipsi din programul ediției nici creațiile lui Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, Lev Dodin, pentru ca cele zece zile petrecute alături de noi, din sufrageria voastră, să vă aducă toată bucuria de care aveți nevoie.


Coordonatele sunt după cum urmează:
site – https://www.sibfest.ro
secțiune dedicată – https://www.sibfest.ro/fits-online unde există și programul complet al ediției.
Fiecare eveniment are propria sa descriere, așa că pentru detalii apăsați cu încredere pe titluri.
Facebook FITS
YouTube FITS

Bineînțeles că există și un hashtag oficial al evenimentului care este #FITS2020 

Ah bonus de final, sâmbătă o să fie o ediție de Garantat 100% cu Cătălin Ștefănescu, bineînțeles, și cu Angela Gheorghiu.

O să fie bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.