Avem un milion de experți în parenting degeaba

Articol din categoria: andreiu

Practic, fiecare părinte cu acces la internet e un expert în parenting. Că na, îl precede istoria și experiența și cam știe despre ce vorbește. Probleme mai apar când vorbesc de parenting oameni care nu au copii, au doar acces la net și deci opinii despre orice.

În fine, avem atât de mulți experți în educație și cresterea copilului, dar îi avem degeaba. Pentru că nu citește nimeni truismele scrise pe net, fiecare știe mai bine cum să-și crească copilul.

Vedem asta în viața de zi cu zi, offline, afară, pe stradă. Vedem copii purtați în mașină liberi pe bancheta din spate, fără scaun, fără înălțător, fără centură, fără nimic. Ce contează că avem și o lege care reglementează transportul copiilor în autoturism? Nu cred că și-a bătut poliția capul vreodată să dea vreo amendă pentru asta.

Apoi mai vedem, tot în mașină, părinți care fumează cu copiii în spate. Și se face super fum în mașină și nu le pasă. Aici nu avem legislație care să reglementeze, dar nici nu ar fi cazul de așa ceva.

Peste astea două, mai sunt și părinții care încă își trosnesc copiii, dacă nu sunt cuminți sau nu fac cum vor ei. Direct, de față cu alți oameni, țaca paca.

Astea 3 de mai sus văzute de mine, de sâmbătă până azi, oarecum în bulă. Mașini relativ noi, curate, oameni 35-40, normali la prima vedere.

Poate ar merge niște campanii despre cum să nu-ți omori/distrugi copilul cu zile, dar nu-și asumă nimeni d-astea pe negativ.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    dă cineva bani? facem, ne implicăm, ne interesează maxim. nu e cu buget? marș bă de aici!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.