Industria ospitalității la români

Articol din categoria: andreiu

Suntem cel mai ospitalier popor din lume. Românul te va lua, te va băga în casă, te va pune la masă, te va omeni, te va cinsti. Și te va țepui, te va face la bani, te va arde cumva.

Două lucruri care mă enervează maxim la industria ospitalității la români, care mă fac să nu mai calc în locurile unde se întâmplă:

  1. Ciorbă = 10 lei. Vrei ardei? încă 2 lei. Vrei smântână? Încă 3 lei. Vrei pâine? Încă 2 lei. Să nu facă ciorba 13 lei și să fie toate gratis, că moare business-ul.
  2. Punem pâinea pe masă, fără să o ceară cineva, și o trecem pe notă, chiar dacă nu s-a mâncat deloc din ea. Un coș de pâine poate fi refolosit lejer la 4 mese. Asta se întâmpla în La Mama, pe Delea, când mergeam acolo. Prin 2014 a fost ultima oară.
  3. Îndoim săpunul lichid cu apă, să ajungă mai mult. E nașpa rău, se vede, se prinde lumea de golănie, ești doar un șmenar din horeca.

Ca să ne înțelegem, la primele 2 puncte există soluții, le au unii implementate deja. De exemplu, la un turcesc din colentina, dacă ai comandat fel principal primești din partea casei o selecție de chestii gratis. Și lipie. Și văd că nu au dat faliment, ba s-au și extins.

Ospitalitatea e, de multe ori, doar un pretext ca să fii făcut la bani.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    5 lei plătiți extra pentru o ceapă cerută la o ciorbă de fasole pe litoral, la 2 Mai, în 2013 cred, terasă banală. fără fițe, și eram vreo 10 oameni la lasă, 2 feluri fiecare, plus băuturi, deci oricum banii se adunau. Plus pâinea, plus smântâna, plus ardeiul. Coincidență, cred că a fost ultima dată pe litoralul românesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.