Am zis acum ceva vreme pe facebook că eu, dacă văd anunț pus undeva cu „momentan nu se poate plăti cu cardul” imediat mă gândesc la evaziune și mă gândesc de 2 ori dacă stau acolo sau nu.

Un exemplu ar fi o cârciumă mișto din titan, unde mai ieșeam cu băieții, și care e de 2 luni în situația asta de moment.

În weekend am fost la munte, frumos, zonă minunată, vreme superbă, cabana perfectă pentru o ieșire în gașcă mare, totul bine până la plată. Când au auzit de card, s-au albit la față doamnele, că să vedem, că nu prea merge, dar e și un extra comision, că așa ne ia banca, și de fapt nu vă punem 35 de lei, punem doar 17 comision, dar să vedem, că poate nu merge.

Și n-a mers, dar se va plăti prin OP, tot n-au primit cash.

Ce nu înțeleg comercianții la carduri este că plata cu cardul este o soluție de loializare pentru clienți, nu un bau-bau. Cel puțin în București, nu calculez provincia.

D-aia la 5togo poți plăti o cafea de 5 lei cu cardul, că e comod.

D-aia te duci la mega și iei berea cu 1 leu mai scumpă decât de la nea gică, că la mega poți plăti cu cardul. Sau cu telefonul. Sau cu ceasul. Bine, ar mai fi și că la mega ai stoc constant și stabil, nu depinzi de ce aduce nea gică cu mașina de la engros.

Oamenii iau salariile pe card, plățile la comerciant nu sunt comisionate, se fac campanii de plată cu cardul. Să te opui situației și să încerci să ciupești câțiva lei din evitat bonul fiscal, în 2019, mi se pare ridicol și prostesc.

Oferă-i omului toate opțiunile și va fi fericit. Limitează-l la cash și s-ar putea să îl frustrezi.

Și da, dacă intru de două ori într-un loc unde „momentan” nu se poate plăti cu cardul, a treia oară nu prea mai calc acolo. Dacă tu vrei să fii șmecher, fii, dar nu conta pe mine.