Ascultam ieri dimineață matinalul de la SmartFm, realizat de Marius Tucă și Marius Manole. Dacă primul îmi este indiferent profund și total încă de pe vremea când apărea la tv noaptea, pe cel de-al doilea îl super apreciez și admir, știindu-l de mulți ani, de când debuta pe scena teatrului din Brăila.

În altă ordine de idei, e o problemă mare cu matinalele de la radio, că nu prea mai ai ce asculta când la EuropaFm e vacanță, dar nu despre asta vorbim acum.

Revenind. Marius Manole a primit o distincție din partea președintelui, Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – “Arta spectacolului”. Lăudabil, de apreciat, probabil că și foarte meritat, având în vedere că Manole este unul dintre actorii tineri foarte apreciați și care promite foarte mult la nivel de carieră.

În toată discuția, am picat exact în momentul în care Marius Tucă începuse să facă mișto de KWI, să-i stâlcească numele și să facă bășcălie pe tema decorării și acordării ordinelor.

Înțeleg trecutul voiculeștian al lui Tucă, dar când lucrezi la un radio care se cheamă SmartFm și vrei să te poziționezi pe o nișă dedicată oamenilor cu un iq și un nivel de cultură superior, nu te apuci să batjocorești cea mai importantă funcție din stat, indiferent cine o ocupă la momentul respectiv. Nu o fi el rupt din stele, nu face ce așteptam toți să facă, dar una peste alta este președintele țării.

Salut totuși intervenția doamnei care era în direct cu cei doi și a amendat comportamentul lui Tucă, spunând cam ce am spus și eu mai sus.

Și acum, dacă astfel de scăpări sunt la SmartFM, ce pretenții să mai avem la ZU sau KISS sau alte posturi comerciale?