Văd oameni indignați că lumea nu respectă instrucțiunile de mers cu scara rulantă la metrou și nu stau pe partea dreaptă, oprindu-i pe ei din calea spre succesuri și nebănuite deschideri de orizonturi.

Știi cât câștigi urcând grăbit pe stânga, în timp ce alții stau cuminți pe dreapta? 10 maxim 15 secunde. Pe care le pierzi când te lovești de coada de ieșire de la turnicheți. Și vin în spatele tău exact ăia pe care i-ai depășit în urcarea ta grăbită.

Merg de ani de zile cu metroul, am bătut și Pipera niște vreme, știu cam cum se petrec lucrurile la metrou dimineața la 9 la victoriei și la pipera, unde pelerinajul de la mecca ți se pare un joc de glezne față de ce e la noi. Nu funcționează, nu ajungi nicăieri, nu câștigi timp prețios de petrecut cu familia.

Am spus cu 2 excepții. Într-adevăr, cele 10 secunde pot face diferența dintre un metrou prins și unul ratat în caz că schimbi, cum bine zice Ruxa aici. Și excepțiile ar fi Unirii și Victoriei.

Bine, dacă ar fi după mine, aș scoate de tot scările rulante. Să meargă toată lumea pe scările normale sau cu liftul cei bătrâni.