Una dintre cele mai frecvente laude pe care le primesc la adresa blănosului este că arată bine și e un pachet de mușchi. Și chiar așa e. Doar că în spatele aspectului stă o muncă grea pe care o ducem cu el încă de când ni s-a alăturat, și anume cea cu mâncarea și kilogramele. Pentru că e un cerșetor desăvârșit și e greu să reziști tentației de a-i scăpa câte ceva atunci când mânănci tu. E și mai greu pentru persoanele care nu îl cunosc și sunt mai slabe de înger și zic că li se rupe inima când îl văd milogindu-se. Și știe să se milogească, uneori cu lacrimi.

Are ghinion de doi stăpâni răi și de o doctoriță veterinar care îi învață pe stăpâni numai la rele în materie de nutriție. Doar că situația nu este la fel de bună pentru toți patrupezii.

De ce?

“Cu cât crește nivelul de trai și cu cât ne atașam mai mult de pisica ori câinele nostru, o să fim în stare să le oferim mai multe. Trăim vremuri în care suntem foarte mult plecați și câinele sau pisica stau foarte mult singuri, astfel că nivelul de activitate este redus. Dragostea noastră pentru ei este mare, așa că încercăm să compensăm cu altceva. Cu mâncare, sau ce le place, iar asta clar duce spre obezitate.”, spune medicul veterinar Rodica Țugui.

Știați că un animal din două este expus riscului obezității, iar procentul acestui fenomen este în creștere? Supraponderabilitatea și obezitatea sunt frecvente în rândul câinilor și pisicilor, predispun la o varietate de boli, reducându-le durata de viață.

Pierderea în greutate implică restricții privind aporturile energetice alimentare în combinație cu o creștere a nivelurilor de activitate. De cele mai multe ori restricțiile de hrană ca parte a dietei le determină pe animale să înceapă să cerșească sau să caute resturi.

De aceea, de cele mai multe ori, este afectată relația dintre proprietar și câinele ori pisica sa, propietarul renunțând treptat la hrana potrivită animalului.

Pornind de la observațiile medicilor veterinari și ale proprietarilor de animale, Royal Canin a creat cel mai bun răspuns nutriţional pentru câinii şi pisicile supraponderale sau obeze: Royal Canin Satiety Weight Management.

Platforma „E timpul să iei masuri!” de pe www.slabestesanatos.satiety.ro, este un instrument menit să sprijine medicul veterinar şi proprietarul să urmărească şi să înregistreze evoluţia animalului pe parcursul programului de reducere a greutăţii cu susținerea nutrițională.

Este un program unic în România şi se desfăşoară, timp de 3 luni, de-a lungul a cinci vizite obligatorii la medicul veterinar.

După fiecare vizită, proprietarii de animale înscriși în program, care urmează toți pașii conform protocolului: se prezintă la vizitele de monitorizare a stării de sănătate a câinilor și pisicilor  supraponderale, sunt răsplătiți cu cadouri din partea Royal Canin: un castron de hrană care ajută la reducerea vitezei de ingerare, un cântar pentru măsurarea hranei zilnice, o jucărie care contribuie la creșterea nivelului de activitate a pisicii sau câinelui, îmbunătățind astfel calitatea vieții acestora.

Toți cei înscriși, vor intra automat în tombola finaliștilor, unde au posibilitatea de a câștiga unul din cele 6 mari premii (3 premii pisică și 3 premii câine) – o excursie de un weekend la munte, împreună cu animalul lor de companie, la un hotel de 5 stele.

Tony are un concurs pe pagina lui de facebook unde oferă două boluri de slow feed și un cântar pentru mâncare.

slow eating bowl

i don`t like it, but my humans say it`s good for me to keep in shape

Posted by Tony Ciubuc on Monday, April 4, 2016

Baftă și să ne vedem măcar cu animalele în formă, dacă noi suntem sclavii scaunelor de birou.

you have 3 days from now to publish in the comments below a picture with your dog and tell me how desperate for food it…

Posted by Tony Ciubuc on Monday, April 4, 2016