Ar fi, totuși, binevenită reintroducerea stagiului militar obligatoriu?

Articol din categoria: andreiu

Încă de la bun început, mă declar împotrivă, am avut marea baftă să fie abolit înainte să termin eu facultatea, așa că am scăpat la mustață de TR ( nu teleorman). Am condus, în schimb, destui prieteni, când eram în liceu sau facultate, la gară, cu valiza de lemn, bând poșirci și strigând „hai liberare” pe străzile Brăilei.

Acum, revenind la titlu.

A apărut pe net o listă a unui tâmpit cu carnet de demnitar AUR ( de la braila, daca nu mă înșel), care propune, pe lângă dinamitarea podurilor și șanțuri cu crocodili la granițe, reintroducerea stagiului militar obligatoriu.

Am zâmbit în sinea mea, gândindu-mă la toți băieții cu gleznuțe goale, cei pensați mai bine decât fotomodelele, hoardele de bombardieri de mall, cum ar merge ei la oaste, la băgat marș de patrulare, sectoare și antrenamente pe care le pot exprima mai clar și concis cititorii de aici care au prins vremea cătăniei.

Nu că m-aș bucura de răul altuia, dar ar fi un spectacol de vizionat, chiar și cu bilet plătit la intrare. Să lase ghetuțele de la Balenciaga la intrare și să intre în bocancii de soldat, fără tricou mulat, fără geacă Moncler, fără lac pe unghii, fără accesorii fancy sau fără lapte de migdale la cafea.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  da di ce doar baietii

 2. #2 Comentariu nou

  Sa faca obligatorie armata ca sa ce? Se mierlesc pentru PSD si cohorta hotilor? Pentru Sosoaca?
  I piss on them.

 3. #3 Comentariu nou

  stagiu militar voluntar; numai cei ce doresc, indiferent de sex; cu o masura legala post stagiu militar: locurile de munca ce presupun utilizarea armelor si a fortei (politist, jandarm, agent paza etc.) sa fie ocupate doar de cei care au facut stagiu militar si stiu da foloseasca armele(indiferente de sex, din nou).

 4. #4 Comentariu nou

  Pai si unde se vor pensa saptamanal recrutii?

 5. #5 Comentariu nou

  Da, cât să inveti tehnici esențiale de luptă corp la corp, ce si cum sa faci cu un AKM și un Makarov, instrucție de baza in caz de atac si gherila, disciplina in relațiile inter-umane si curatenie.
  6 luni max

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.