Mă gândeam zilele astea că de vreo 2 ani nu mă mai impresionează mai nimic dintre produsele Apple, mai ales dintre lansările noi. În particular, vorbim de iPhone, dar în extendo de tot portofoliul lor.

Da, nu contest calitățile lor, dar în momentul în care vezi toate produsele lor în mâna tuturor pițipoancelor și cocalarilor, se cam duce de râpă sentimentul ăla de apartenență la o gașcă mișto.

În trecut, când vedeai ceva de la apple în jurul tău, știai că acolo sunt oameni care folosesc produsele alea pentru că știu ce să ceară de la ele și le satisfac niște nevoi deosebite de cele a marei mase de consumatori.  Și aici zic de MacBook și iPhone.

Au virat foarte mult și agresiv spre late majority și nu au oferit nimic celor care i-au ajutat să crească: early adopters-ilor. De la iPhone 6 încoace nu văd nici o mare inovație, nimic atractiv, nici software nici hardware. Da, facial recognition, dar nu e suficient.

Eu am trecut din octombrie pe Oneplus5. Sunt mai mult decât happy, am în buzunar un telefon cu performanțe mai bune decât iPhone X, la jumătate din preț.

Și nu mă văd prea curând înapoi la iOS.