Analiză de profan despre crypto și AI

Articol din categoria: andreiu

A zis perfect Orlando aici

Una din marele probleme ale zonei Crypto este lipsa încrederii. Lack of trust. Foarte multă speculă, foarte multe țepe, vinde iluzia unei îmbogățiri rapide și ușoare ( 10x. 50x, 100x, 240x) și nu rezolvă nici o nevoie concretă. Nu salvează vieți, nu te ajută să ajungi mai repede din A în B, nu rezolvă nimic în locul tău, nu realizează nici o chestie palpabilă, pe care să pui mâna sau să o arăți cu degetul. Nu rezolvă foametea din Africa sau războiul din Ucraina.

Nu are consistența necesară, încă. Tehnologia din spate da, zona de crypto currency încă e shady, oricât de mult ar încerca lumea să o umfle.

Am avut ocazia să fiu prin preajma unui proiect din zona crypto în vară, timp de vreo lună și jumătate. Foarte bune intenții, există diferențiator, există drive și motivație, propune niște acțiuni concrete dar se se limitează la o audiență care este acolo doar să facă bani. Să se îmbogățească rapid. Ori, în proiect, banii sunt o consecință, nu un scop. Și cei care sunt în target, cei care ar reprezenta core-ul aplicației, cei dispuși să o folosească pentru beneficiile promise, altele decât banii, sunt în web2.0.

Așa cum web2.0 nu s-a putut fără tranziția utilizatorilor de web1.0, așa nu vom putea avea web3.0 fără ca cei din 2.0 să fie implicați.

Și implicarea vine în urma unor proposal-uri al căror leverage e mai mare decât potențiala țeapă pe care o poți lua.

Lumea web3.0 e altfel, am tot auzit. Nimic mai fals. Este exact ca în web2.0, doar cu alte personaje. Aceiași impostori, cine vorbește mai tare are dreptatea mai multă, oamenii care muncesc serios sunt afectați de reputația creată de către cei anterior menționați și toată lumea caută gratificarea instantă și banii ușori și rapizi.

Descentralizarea în care produsul web3.0 aparține oamenilor e un miraj, pentru că majoritatea proiectelor sunt finanțate puternic de venture capitalists care dețin majoritatea proiectului. Și e de la sine înțeles că o să dea cu el de pământ la primul semn, ca să-și scoată câștigurile.

Ori, un sistem în care toată lumea vrea să facă bani rapid și nimeni să muncească, nu are cum să funcționeze. E doar schemă ponzi. Se vor îmbogăți unii și mulți vor sărăci. Lucru la care asistăm deja.

AI-ul, în comparație, are leverage. Ne uităm cum s-a umplut internetul de ChatGPT.

Scrie compuneri aproape la perfecție, răspunde la întrebări, face lucruri. Are o utilitate clară, specifică, palpabilă. Cât de accurate sunt lucrurile scoase din AI în momentul ăsta e altă discuție, dar se oferă o perspectivă.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Sincer exact la fel este și bursa, de mult nu mai are nici un fundament, funcționează în abstract dar din păcate lucrurile fizice suferă din cauza speculațiilor care se fac acolo. Banii ieftini s-au dus pe speculații, pentru câștig fără muncă așa cu scrie Orlando mai sus, cine se uită peste grafice va vedea despre ce vorbesc. Crypto este o altă vacă se muls, intră mulți și ies puțini plus, schemă piramidală în toată splendoarea ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.