Am pierdut definitiv lupta cu fakenews

Articol din categoria: andreiu

Ieri am avut o intervenție la postarea unei foste profesoare de-ale mele din liceu, logică și psihologie. O tipă de care mi-a plăcut foarte tare în liceu, pentru că era smart, ne punea sa gândim și, cumva, deși termenul nu era popular la noi, ne îndemna să gândim critic și cu capul nostru.

Doar că undeva s-au rupt lucrurile și a picat în plasa fake news-ului și orice ai spune, cu orice argumente ai combate, răspunsul e același. Am încheiat cu block, pentru că nu aveam nici o șansă de izbândă.

Repet, profesoară, smart, witty, care ne-a fost partener de discuții, nu profesor. Acum 20 de ani.

Nu știu ce am putea face să rezolvăm chestia asta, e pur și simplu peste puterea mea de înțelegere, pentru că e clar că platformele vor mima lupta împotriva fakenews, din moment ce flagelul ăsta aduce engagement și interacțiune.

Las pozele mai jos, fără nume blurate, pentru că discuția se găsește în continuare pe facebook, la liber.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  te inseli. nu a fost niciodata smart si witty, ci voi erati mici si fraieri. acum doar ai vazut-o in toata splendoarea ei

 2. #3 Comentariu nou

  Mi se pare aiurea rau sa te faca prost, fosta ta profesoara. Initial am crezut ca nu-si da seama ca ti-a fost profesoara.
  Nu da un exemplu deloc bun si unde mai pui ca e in eroare grav doamna, pare ca are creierul spalat si nu mai vede nimic in fata ochilor decat fake-newsul respectiv.

  • #4 Comentariu nou

   Să nu mă înțeleagă greșit Andrei da’ de ce ai vrea să te țină minte cineva cu care nu mai ai tangențe? Darămite după 20 de ani?

 3. #5 Comentariu nou

  Din pacate, faptul ca o persoana are studii superioare, nu inseamna ca si stie sa-si foloseasca creierul…Si in bula mea sociala am fost surprins de unele persoane, in urma acestei pandemi. Prosti sunt peste tot, dar parca la noi sunt mai multi, nu stiu daca este efectul celor 50 de ani de comunism dar in mod sigur sunt efectul unui sistem de invatamant catastrofal.

 4. #6 Comentariu nou

  „Cu prostul care n-are şcoală
  Te lupţi puţin şi-ai câştigat.
  Dar duci o luptă colosală
  Cu prostul care are şcoală!” 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.