Alternativă mai ieftină la Uber/Bolt

Articol din categoria: andreiu

Din când în când las mașina acasă și ducem copilul la grădiniță cu Uber sau cu Bolt. Doar că uneori este tariful dinamic, care face o cursă de vreo 12 lei să fie și 35, cum a fost în dimineața asta.

Așa că mă apuc și caut un Spark. Și am mers pe traseul casă – grădiniță – birou cu doar 22 de lei, față de 50 de lei, cât mi-ar fi luat uber sau bolt.

Asculți ce muzică vrei tu, nu radio ZU, dai aerul condiționat cât de tare vrei tu, poți vorbi relaxat cu copilul în mașină, ieși și mai ieftin.

Găsești mașini în tot orașul, le poți rezerva gratuit pentru 15 minute ( așa am făcut cât am lăsat copilul la grădi). E combinație acum, pe timp de vară, cât se circulă cât de cât ok în oraș.

Și dacă tot vorbim de transport alternativ, a mai mers cineva cu taxi? Am văzut ieri un taxi pe Ferdinand, cu client în spate, cu toate geamurile deschise, semn că nu exista aer condiționat. Fluturau toate apele pe ei, mi-am amintit de ce nu am mai urcat într-un taxi de câțiva ani.

Erau doar 43 de grade afară, credeam că odată cu serviciile de ridesharing s-au prins și taximetriștii de ce pleacă lumea la prețuri mai mari.

Revenind la Spark, e nevoie de permis de minim 1 an.

Și, ca să nu zică cineva că promovez Spark și nu marchez cu (P), mai există în București și Teleport și Citylink.

Dacă mai sunt și altele, lăsați link în comentarii.

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Spark au servicii destul de bune. Am folosit cu preponderenta Renault Zoe pentru aproximativ o ora. De vreo doua, trei ori. Costul a fost unul decent. Aproximativ 60 de lei. Intr-adevăr. O varianta muuult mai buna decât Uber sau taxi

 2. #3 Comentariu nou

  Folosesc SPARK din ianuarie, 4-5ori/saptamana in sezonul rece, acum am mai rarit pentru ca bicicleta, mers pe jos etc.
  Am mers cu Skoda CitiGo, Renault Zoe (mai multe generatii), Nissan Leaf si BMW i3.
  M-am ars o data cu un auto parcat intr-un santier (rezervat, mers degeaba dupa masina).
  Cand a nins a trebuit s-o desfac la „maneca” – nu au raclete in ele.
  Le gasesc mai mult fara lichid de parbriz decat cu.
  Diferite stadii de jeg, poate cel mai deranjant cand intru si miroase a scrumiera.
  Nu stiu daca mai au -10% overall daca-ti legi cardul Revolut.

  • #4 Comentariu nou

   Si eu ma bucur de serviciile lor. O masina murdara sau o masina distrusa (oglinda interioara furata, gurile de ventilatie furate) insa se datoreaza utilizatorilor. Pot justifica o zgarietura pe bara, nu toti stiu sa parcheze sau poate cei din jur nu stiu sa parcheze, dar oare cum poti justifica gestul de a distruge o masina care are 200 km.

 3. #5 Comentariu nou

  Din pacate, nu e CHIAR o alternativa.
  Uber/Bolt te ajuta daca nu ai carnet sau nu vrei sa conduci tu si ulterior sa gasesti unde sa parcati. Deci nu sunt chiar aceleiasi servicii. Free Now ar fi fost poate, dar aplicatia lor e horror cand e vorba de gasit adresele, asa ca… pas.

 4. #6 Comentariu nou

  Pe jos ce are?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.