Abia acum se poate schimba Manchester United

Articol din categoria: andreiu

Azi a fost numit în funcție Ralf Rangnick ca manager interimar la United, pentru 6 luni, apoi încă 2 ani în poziție de consultant sportiv. Venirea lui este practic numirea unui director sportiv, funcție care nu a existat la United până acum, managerul fiind responsabil de echipă și liber să joace cu ce jucători îi aducea board-ul.

Din 2013 încoace, United s-a hrănit din amintiri și cu nostalgia lui Alex Ferguson, poate cel mai mare manager din istoria managerilor de fotbal. Longeviv, înțelept, inspirat, cu fler, toate argumentele și atributele. A reușit să facă din Manchester United cel mai mare club din lume, nu doar cea mai bună echipă.

Dar vremurile alea s-au schimbat, sunt duse de mult. Cam din 2013, odată cu retragerea lui.
Presiunea pe rezultate este alta, dinamica fotbalului e alta, filozofiile de antrenament și de joc sunt altele și jucătorii au alte personalități.

Din 2013 încoace Manchester United a încercat să găsească doar un alt Alex Ferguson și a eșuat cu brio. David Moyes nu a avut suficient timp la dispoziție, Van Gaal a fost poate prea optimist și Mourinho a fost el însuși, lucru care i-a fost fatal.

Ole Gunnar Solskjær a fost poate singura decizie proastă, dar inspirată, după plecarea lui Mou. A reușit să readucă un pic din spiritul Man United la club, să echilibreze energiile de acolo, a făcut niște pași în față, dar nu a renunțat când trebuia, și anume după finala de Europa League pierdută, când era clar că nivelul lui de competență se oprește acolo.

O expunere largă, completă și corectă despre alegerea lui Ragnick o dă Vlad aici.

Mă bucură numirea lui pentru filozofia lui, pentru cum vede fotbalul modern și pentru cum a reușit până acum să performeze în acest sport în care a fost mediocru spre slab ca fotbalist.

Aș vrea să văd un United atacând, care nu mai joacă la mica ciupeală și pe contra-atac 80 de minute, un United căruia nu îi este frică să piardă jucând bine decât să facă egaluri jenante cum a fost aseară cu Chelsea.

Cred că Ragnick vine la momentul potrivit, este nevoie de un reset fundamental în echipă, în viziune și atitudine, dacă United vrea să rămână o echipă mare și să nu devină irelevantă, cum au devenit alte foste echipe mari, gen Newcastle sau Leeds.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.