Zuckerberg ar putea fi un pic mai deștept decât românii din digital

Articol din categoria: andreiu

Probabil a aflat toată lumea despre modficările pe care le face faceboook la nivel de messenger. Adică să integreze și alte aplicații în clientul lor de chat.

De ce au ales să facă asta? Părerile sunt împărțite, unii zic că facebook va pierde din useri, alții zic că nu au făcut altceva decât ce era normal, să se ducă direct spre user, oferindu-i acestuia exact ce are nevoie, pentru ca acesta să petreacă din ce în ce mai mult timp acolo. Pentru că mai mult timp petrecut de utilizator înseamnă mai mulți bani pentru facebbok.

Acum, de ce spun că Zuckerberg s-ar putea să fie un pic mai deștept decât românii specialiști în digital? Pentru că a înțeles că, dacă vrea să aibă comunitate și creștere, trebuie să ofere utilizatorilor soluții cât mai simple și mai catchy. Nu fandoseli, nu briz-brizuri făcute doar de dragul de a le face.

Nu, cât de simplu se poate face, pentru că lucrurile complicate gonesc utilizatorii. Ca exemplu, eu nu mai folosesc Fyuse după ce eram obligat să îmi fac un cont suplimentar deși dădusem login cu facebook. Nu am timp, nu am chef, trebuie să fie simplu.

E foarte probabil ca cei de la facebook să fie conștienți că totul se mută în mobile și versiunile de browser așa cum le știm noi vor deveni ce erau acum 5 ani versiunile de mobile. Ceva nice to have, dar nu mandatory.

Simplu. Trebuie să fie simplu. Unii o înțeleg mai bine decât alții. Și când zic unii, mă refer la facebook. Pentru că pun pe primul loc UX și abia apoi se gândesc la ale lor. Până la urmă useriii fac business-ul să meargă și merită toată atenția.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Eu zic că este o mişcare făcută cu cap.. o mişcare care îi va aduce mulţi bani pe viitor. Şi oricum să fim serioşi, simplitatea este cel mai căutat lucru în ziua de azi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.