Vin alegeri. Toată lumea se va bate să-mi câștige votul. Nu contează individual, dar pic cu pic se face plinul. Câte unul, pas cu pas.

Voi acorda votul meu celui care îmi va promite că va abandona speech-ul clasic cu autostrăzi, pensii, salarii și nivel de trai și va trata serios următoarele probleme ale societății în care trăim:

  1. Profesionalizarea poliției și a jandarmeriei. Fără burtoși care nu pot alerga 100 de metri, fără polițiști care discriminează pe motiv de sex, fără pasivitate în structuri, când vine vorba de siguranța cetățeanului.
  2. Diminiuarea miștoului la adresa cetățeanului, contribuabilului, al celor care plătesc taxe, al celor pe umerii cărora se bazează sistemul de stat. Funcționarul public să înțeleagă ce înseamnă respect și să avem mai puțină umilință din partea statului.
  3. Luptă împotriva lumii interlope. În orașele mari, cum e București sau Cluj e greu de observat din cauza volumului de oameni, dar cei crescuți prin Brăila, Craiova, Iași, Constanța, Galați și altele știu prea bine despre ce vorbesc. Siguranța de a merge pe stradă, de a ieși în oraș, de a merge în parc fără să trebuiască să fii atent în jurul tău să nu intri în raza de furie a unui interlop căruia poliția nu are ce-i face. Fără cumetrii, prietenii, rubedenii între interlopi și polițiști, procurori, judecători.

Astea 3, pentru început, cred că ar fi niște pași uriași spre înainte, spre normalitate, spre o societate civilizată și europeană. Nu am pretenția să se realizeze într-un an, dar un mandat ar trebui să fie suficient pentru a porni lucrurile.