Votul meu

Articol din categoria: andreiu

Vin alegeri. Toată lumea se va bate să-mi câștige votul. Nu contează individual, dar pic cu pic se face plinul. Câte unul, pas cu pas.

Voi acorda votul meu celui care îmi va promite că va abandona speech-ul clasic cu autostrăzi, pensii, salarii și nivel de trai și va trata serios următoarele probleme ale societății în care trăim:

 1. Profesionalizarea poliției și a jandarmeriei. Fără burtoși care nu pot alerga 100 de metri, fără polițiști care discriminează pe motiv de sex, fără pasivitate în structuri, când vine vorba de siguranța cetățeanului.
 2. Diminiuarea miștoului la adresa cetățeanului, contribuabilului, al celor care plătesc taxe, al celor pe umerii cărora se bazează sistemul de stat. Funcționarul public să înțeleagă ce înseamnă respect și să avem mai puțină umilință din partea statului.
 3. Luptă împotriva lumii interlope. În orașele mari, cum e București sau Cluj e greu de observat din cauza volumului de oameni, dar cei crescuți prin Brăila, Craiova, Iași, Constanța, Galați și altele știu prea bine despre ce vorbesc. Siguranța de a merge pe stradă, de a ieși în oraș, de a merge în parc fără să trebuiască să fii atent în jurul tău să nu intri în raza de furie a unui interlop căruia poliția nu are ce-i face. Fără cumetrii, prietenii, rubedenii între interlopi și polițiști, procurori, judecători.

Astea 3, pentru început, cred că ar fi niște pași uriași spre înainte, spre normalitate, spre o societate civilizată și europeană. Nu am pretenția să se realizeze într-un an, dar un mandat ar trebui să fie suficient pentru a porni lucrurile.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  vise umede…

  atat timp cat interlopii cotizeaza la sefii de politie nu ai ce face

  iar sefii de politie cotizeaza pana si ei mai sus

  e un cerc vicios

  comenzile vin de sus

  ex: se merge la o zona binecunoscuta de vanzare tigari ilegale, si incep cei 2 politisti sa retina oameni pe acolo si tigari si alea alea, in secunda doi suna telefonul:
  politist1: da sefu, ce s-a intamplat?”
  sefu: ba da tu stii ca ai de facut acte la birou? hai lasa ce faceai si vino la birou.
  politist1: dar sefu stai sa vezi ca am prins…
  sefu: ba tu auzi ce am zis sau vrei sa ramai fara serviciu?
  politis1: da sefu sa traiti !

  (politist1 are familie si e greu sa intretii familia fara serviciu)

  Amin!

 2. #2 Comentariu nou

  Sunt de bun simț problemele expuse de tine. Eu aș mai adăuga o reformă totală în sistemul de învățământ, chiar dacă nu va fi suficient un singur mandat pentru asta. Nu se poate să continui cu aceleași materii și stil de predare ca acum 20 de ani în condițiile în care societatea și nivelul de trai s-au schimbat, ofertele de pe piața muncii sunt total diferite față de acum 20 ani, expansiunea tehnologică etc. Elevii își ocupă timpul cu Eminescu și Creangă și fracții în școli dar o mare parte din ei nu știu să trimită un e-mail corect sau își cheltuie alocația lunară pe prostii pentru că nu au educație financiară.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.