Voi mai comunicați offline? Cu prietenii, apropiații sau familia?

Articol din categoria: andreiu

Întreb pentru că încerc să-mi dau seama dacă problema e la mine sau nu.

Observ de ceva vreme, să fie mai mult de 2 ani, un trend printre proaspeții părinți, de a face cont de instagram copilului proaspăt născut, dacă nu chiar dinainte. Să fie. Indiferent că sunt influenceri mari, influenceri mici, influenceri wannabe sau doar simpli civili, copilul are cont de instagram.

Într-o majoritate covârșitoare, la descriere, este scris că „acest cont este pentru a comunica cu prietenii, apropiații și familia”.

Ei bine, mie aici îmi dă cu virgulă. Pentru că mă iau pe mine ca exemplu ( ca insight, pe marketeză, deși nu e bine să fii tu insightul tău).

Eu comunic des, mult și regulat cu apropiații, prietenii sau familia. Pot confirma doar ei. Cu prietenii buni vorbesc măcar o dată pe lună la telefon, dacă nu sunt în București, iar dacă sunt, mă văd cu ei offline, la bere, măcar o dată la 2 săptămâni.

Cu taică-miu vorbesc cam o dată la 3 zile la telefon și îi trimit poze cu kiddo de câte ori se ivește ocazia.

La familie, pe lângă părinți, includem și finii și niște prieteni super apropiați cu care mă văd offline destul de des sau povestim pe whatsapp zilnic și des.

Pe lângă asta, mai sunt în niște grupuri de whatsapp și telegram cu niște prieteni mai zduncinați la căpuț unde vorbesc la fel, zilnic și des.

Oricare dintre cei de mai sus sunt interesați de ce face Mara, cum e, cum îi vine noua rochiță, cum arată camera ei după redecorare, ce a mâncat la prânz, ce a desenat sau a stricat prin casă, ne cere poză și i-o dăm pe whatsapp.

Sau ne vedem cu ei, pe afară. Și comunică cu copilul, le povestește ea.

Nimeni nu a zis că i-ar plăcea să o vadă pe instagram. Nimeni.

Am mai pus și eu poze pe instagram cu copilul. Și pe facebook, are un album întreg dedicat, numit ca și categoria de pe acest blog, Nu sunt în extrema cealaltă.

Dar n-am înțeles niciodată de ce trebuie să-i faci cont de social media copilului, ca să comunice cu familia și apropiații.

Comunicarea cu familia și prietenii nu ar trebui să se facă pe instagram, că altfel ar fi doar followers, nu familie, nu prieteni.

My 2 likes.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Instagram e în declin, acum îi faci direct cont de Tiktok. 😀 +1 pentru grupurile de Whatsapp, făcute cu familia, mai pun acolo poze pentru cine vrea ultimele noutăți despre copii.

 2. #2 Comentariu nou

  Un aspect destul de important dar trecut cu vederea este timpul în social media. Eu am analizat puțin comportamentul persoanelor care distribuie stuff în social media (Spațiu Public: Instagram, Facebook etc) și aceleași persoane atunci când distribuie aceleași chestii în privat (în special grupuri pe Whatsapp).

  Public: Sunt atenți la ce scriu, ce poze aleg, cum le editează, sunt atenți la ce reacții primesc (like-uri de regula), sunt atenți la cine le urmăresc postările etc. Toate astea se traduc într-o pierde foarte mare de timp.

  Privat: Fiind un cerc restrâns, brusc nu le mai pasă cum scriu (m am în loc de m-am de exemplu), nu le mai pasă să își selecteze fotografiile cu atenție sau să le editeze în vreun fel, totul pare mult mai friendly/spontan/natural și nu mai există presiunea timpului sau urmăritul de reacții (care să îți confirme că ești urmărit, apreciat, lăudat etc.).

  Am urmărit destul de atent chestia asta în cercul meu. Nu vreau să generalizez, dar din câte observ, ce încearcă să se afișeze în social media (public) este fix cam opusul a ce se întâmplă în realitate.

 3. #3 Comentariu nou

  Incerc pe cat posibil sa las telefonul când sunt cu prietenii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.