O ştire din 2013 care a trecut pe lângă noi fără să-i fie acordată suficientă atenţie la momentul respectiv, dar care devine interesantă în contextul actual al inundaţiilor.

Să vedem ce spune ministrul Dragnea despre casele din chirpici :

Ministrul Administratiei Publice, Liviu Dragnea, considera ca asigurarea obligatorie a locuintei nu ar trebui aplicata in cazul locuintelor de tip B, din chirpici, deoarece persoanele care traiesc in astfel de case sunt sarace, iar societatile de asigurari “nu fac coada” pentru a le asigura.

….Vicepremierul a aratat ca, din acest motiv, Guvernul a acordat ajutoare de urgenta in bani sinistratilor la inundatii si nu despagubiri directe in vederea reconstructiei caselor. Dragnea a adaugat ca va face lobby pentru schimbarea legislatiei in domeniu.

 

Acum să ne gândim simplu: nu facem nici un baraj, nici un dig, nu intreprindem nici o acţiune de stăvilire a apelor. Vin inundaţiile, iau cu ele şi casele amărâţilor care stau la chirpici şi cum asigurare nu există, trebuie să dislocăm nişte bani de la buget, ca ajutor pentru sinistraţi.

Pe lângă tot circul aferent, cu barca pe ape şi “fă doino!”, ia spuneţi voi cu cine va vota Gigi ăla cu casa luată de apă? Vă spun eu, cu domnu Dragnea, că i-a dat bani să-şi repare casa.