shutterstock_91843

Pornesc discuţia asta în urma unei ironii fine văzută pe blogul lui Arhi în articolul ăsta. Omul are dreptate, multe sunt strâmb făcute la noi, dar asta nu înseamnă că nu suntem un stat de asistaţi social.

Şi aici mă refer nu la persoanele cu handicap, nu la cele care au de îngrijit persoane cu handicap sau mai ştiu eu ce cazuri cu adevărat grave, ci la toţi cei cărora le este lene să meargă la muncă şi preferă să stea acasă, pentru că statul le dă ajutor social. În plus, mai trântesc şi o gălăgie de plozi, pentru alocaţia pe care o vor primi pentru aceştia.

În fiecare lună, în ziua când se dau ajutoarele, cârciumile sunt pline de astfel de specimene. Mai ales în mediul rural. O masă de oameni energofagă, care nu fac altceva decât să trăiască pe spatele altora. Al corporatiştilor de care se face atât mişto, de exemplu.

Eu asta stau şi mă întreb: de ce trebuiesc suportaţi toţi aceşti paraziţi? De ce am continua să-i finanţăm? Doar pentru a avea unii sau alţii pătură electorală? Nu, mulţumesc.

Sunt de acord să plătesc impozite şi taxe către stat, dacă acestea ar presupune pensii decente pentru toţi cei care au cotizat cu anii, alocaţii pentru creşterea copilului suficient de mari încât să încurajăm natalitatea, alocaţii pentru copii mai mari de 10 euro, drumuri şi servicii de calitate.

Nu să trăiască Ilie Ţiganu beat zilnic, că e guvernanţii oameni buni şi le dă ajutoare.

Foto: lazyness by Shutterstock