Vești bune dinspre META: abonament lunar pentru europeni

Articol din categoria: andreiu

De aici

”Potrivit unor informații dezvăluite marți de Wall Street Journal, Meta lucrează la mai multe formule.

Abonații ar putea plăti în jur de 10 euro pe lună pentru contul lor de Instagram sau Facebook pe desktop și 13 euro pentru aplicațiile mobile pe smartphone-uri. Fiecare cont suplimentar ar adăuga aproximativ 6 euro la factura lunară.

Utilizatorii care nu sunt de acord ca grupul american să le colecteze datele cu caracter personal în scopuri de direcționare a publicității ar păstra accesul la platforme contra cost, citează AFP.”

Aici sunt 2 lucruri pe care le știm cu toții la fel de bine și pe care META se face că nu le înțelege:

  1. nu prea e aleatorie asta cu datele personale, să alegi ce faci cu utilizatorii care nu își dau consentul sau cu cei care își dau consentul. Mai ales că Apple deja a introdus opțiunea de a limita trackingul și asta a picat un pic rău pentru META. Mai multe detalii ne poate da Tudor, că el este expertul pe subiect.
  2. oamenii își plătesc abonamentul la internet și la streaming video/audio. Nu știm câți dintre europeni ar da 10 euro, sau 30 de euro, pe lună, ca să vadă fakenews-ul și tot cancerul de pe facebook, din zilele noastre. Plus că platforma deja este populată de bătrâni (salut generație 60/70/80) care pot relaxați să se retragă pe tiktok, cum am început deja să facă.  Really now. Să ne așteptăm la niște scăderi drastice și masive de usage, la nivel de europa, pentru META. Din acest motiv cred că este doar o bârfă și nu se va implementa.

Ce va urma pentru companii? Nu vor mai avea unde să facă advertising digital?

Ba da, soluții sunt zeci, una dintre ele ar fi să se întoarcă spre clienți și spre casă.

Recunosc că am scris articolul ăsta și cu o ușoară intrigă, pentru că, în acest moment, am luat o penalizare de 5 zile de pe facebook pentru un comentariu postat în 2020. Aici s-a ajuns cu stupizenia platformei, algoritmului, etc.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2 Comentariu nou

    si uite asa cred ca si-au injumatatit numaru de utilizatori 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.