Să le luăm pe rând.

În primul rând, mulțumesc eu, cetățeanul Andrei Cismaru, pentru tot efortul depus de toți cei care luptă cu COVID, cei care donează pentru medici, pentru spitale, pentru personalul auxiliar, pentru cei de pe ambulanțe.

Mulțumesc companiilor care au donat, cât au putut și cât și-au permis. Mulțumesc oamenilor care au donat, care s-au mobilizat pentru donații, pentru strâns ajutoare, pentru toată emulația asta colectivă, de a face bine, de a ne sprijini un pic, de a trece cu bine cât mai mulți peste perioda asta.

Mulțumesc doctorilor care sunt în prima linie, cei expuși, cei vulnerabili și care depun eforturi supraomenești să nu cadă sistemul și să ne trezim că suntem chiar ai nimănui.

În al doilea rând, mi se pare de super prost gust că nimeni din aparatul administrativ nu a ieșit să zică un „mulțumim bă proștilor, dă-vă-n kilu meu de proști”. Un pic de empatie, un pic de umanizare, un pic de căldură și de suport, suntem cu toții în asta, de la mic la mare, de la est la vest, de la nord la sud.

Nimeni, dimpotrivă, înțeleg că se bagă bețe în roate pe unde se poate, dar nu despre asta vorbim acum.

În al treilea rând, nu înțeleg de ce insistă ai noștri să vorbească de parcă sunt robotul de la 958. Nu înțelegi nimic, numai termeni seci, se face, se drege, se interzice și se relaxează, se ceva, nu știm ce. Un limbaj robotic, anost, sec, care are un damf de fake de se simte prin televizor.

Prin comparație, las mai jos ce fac alți conducători din alte părți.

Nu cred că i-au căzut pingelele vrunuia dintre ei.

Și tocmai din Noua Zeelandă

Și acum puneți-l pe Sică Mandolină lângă cei de mai sus.

Râdem de Boris Johnson că e un cretin incurabil, dar a livrat un discurs excelent

Mulțumesc, încă o dată. Încă un moment în care ni se demonstrează că statul nu are nici un rol constructiv în viețile noastre, dimpotivă, nu face decât să încurce și să îngreuneze situațiile.