uniti

Cei de la #uniţisalvăm spun că pe 25 mai aleg să nu meargă la vot şi să protesteze în stradă, pentru că nu au cu cine vota. Perfect de acord, aici au perfectă dreptate şi îi susţin fără să clipesc.

Dar, din câte am învăţat eu prin facultate şi master, alegerea asta de a nu merge la vot este cea mai prostă alegere din câte poţi lua. De ce? Din mai multe motive:

1. neprezentarea la vot îţi limitează dreptul de a te plânge mai târziu de clasa politică. Ai ales să nu votezi, înseamnă că nu te interesează deloc, nu ai voie să te plângi sau să fii dezamăgit mai încolo.

2. neprezentarea la vot le dă posibilitatea “băieţilor deştepţi” de a folosi votul tău în direcţia dorită de ei. Numai în Teleorman dacă ne uităm putem vedea cum au ieşit şi morţii la vot, d-apăi tinerii care nu au mers până la urne. Golănii d-astea se fac.

3. neprezentarea la vot arată că eşti comod, că îţi e lene şi că te laşi manipulat de cineva care are un interes.

Mergi la vot şi ANULEAZĂ-L! Pune ştampila aiurea, pe toţi  candidaţii sau pe margine, pe copertă, pe ultima pagină. Mergi şi anulează-l. Asta e singura formă de protest care să le poată încurca cu adevărat planurile şi să le atragă atenţia.

“Băi, un milion de tineri nu au votat!” “Băi, un milion de tineri şi-au anulat votul!”