Unde putem semnala neregulile?

Articol din categoria: andreiu

Nici nu zici că a fost pandemie. Nici nu zici că suntem în stare de alertă sau cum se mai cheamă acum. Nici nu zici că s-a întâmplat ceva. Și nu, nu e neapărat vina populației, e vina autorităților și a companiilor, în primul rând. Pentru că oamenii de obicei reacționează de frică sau pentru că li se impune, prea puțini de bună voie.

Am fost săptămâna trecută la Brăila, cu muncit de acasă, e mai bine la curte decât la apartament, mai ales pentru copil. Am fost la Kauflandul de lângă ai mei cred că de 4 ori în 5 zile. Nici o temperatură luată, nici o obligativitate de purtat mască, nimic. Wild wild K.

Am fost la Auchan la Galați, am intrat ca prin brânză, nici un control. Deși e obligatoriu să fie purtate măștile în transportul în comun, nu am văzut nici un controlor în autobuz care să nu te lase să intri fără mască. Nici în Brăila, nici la Galați, nici la București.

Ieri am fost la cumpărături cu doamna, la Lidl. Nici o treabă, nici o febră, nimeni care să zică ceva de mască. De la Lidl am intrat peste drum, la Kaufland. Ghici ce. Nici un control. De la astea două am fost la Auchan, în Vitan. Well, ghici ce. Am intrat fără nici o problemă.

La metrou sunt oameni fără măști, în trenuri sunt oameni fără măști, în centru vechi s-au deschis cârciumile și în interior, cu draperii negre trase, să nu se vadă afară, e marea haiducie. Deși e obligatoriu, din câte știu, să porți mască și să ți se ia temperatura când intri. Nu vorbim de relevanță sau utilitate, vorbim de o normă care ar trebui respectată și aplicată.

Și oamenii dacă văd că merge și așa, continuă așa, pentru că e mai simplu, mai comod. Mai ales că a prins și zvonistica asta proastă cu marea farsă și nu mai știu eu ce conspirații, cum că nu există virusul, pentru că nu știi pe nimeni cu COVID.

Nu sunt singurul care a observat chestia asta, am văzut și alți prieteni că își pun aceste întrebări, foarte valide, de altfel.

Unde putem reclama chestiile astea? Adică poliția, aia care a rupt norma la amenzi între civili în martie și aprilie, acum nu mai are atribuții de control? Nu știu, e cineva competent să ne răspundă la chestiile astea?

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Aceiași polițiști care dădeau amenzi de mama focului acum 2 luni (deh, oraș mic, îi știi pe toți), în weekend erau într-un magazin de cartier, Mega Image / Profi ca dimensiune, fără mască. Nu că nu o purtau pe nas, sau era pe bărbie. Nu aveau mască. Și nu avea nimeni în magazin. nici măcar doamna de la casă.

  • #2 Comentariu nou

   Era un magazin cu auto-servire 🙂

 2. #3 Comentariu nou

  ce cauti de 4 ori in 5 zile in Kaufland? Si tu ca si multi va plimbati fara vreun motiv concret. Nu poti sa-ti faci cumparaturile pe mai mult de 2 zile?

  • #4 Comentariu nou

   pe banii mei pot sa ma duc de 5 ori pe zi, comunistule

  • #5 Comentariu nou

   Bravo! Asta e spiritul!
   La Mamaia ai fost? Dar pe DN1?

 3. #6 Comentariu nou

  Am fost eu ieri la Auchan la Galați și mi-au verificat temperatura.

  • #7 Comentariu nou

   eu am fost duminica dimineata si nimic. bravo lor, foarte bine

 4. #8 Comentariu nou

  Experienta ta este paralela cu a mea: am fost la Ploiesti acum cateva seri la cateva magazine cu intrare din strada cum s-ar zice( C&A, PEPCO) iar la toate se luau temperatura si toata lumea purta masca. Acum doua saptamani am fost la Corbeanca la Complexul acela nou cu Carrefour , Sportissimo etc. si la fel aceeasi situatie + ca majoritatea aveau dozator cu dezinfectant.

  Duminica am trecut pe la Campina la un Kaufland unde la fel toata lumea cu masca si scanat temperatura deci nu stiu ce sa zic :))

 5. #9 Comentariu nou

  Din ce am observat la Kaufland de cand a fost scandalul acela nu mai iau temperatura. Dar masca poarta majoritatea, mai ales ca cei de la paza te poftesc frumos afara daca nu ai. Intr-un centru comecial am vazut ca iti ia temperatura la intrare si apoi in magazine intri la liber, doar la Carrefour am patit o singură dată să îmi ia și la intrare.
  La dechatlon de fiecare data mi-a luat, iar la magazine mai mici ca Mega Image nicioadată.
  In schimb cu masca cam peste tot am vazut ca te pune sa o porti. Desi multi intra in supermarket si acolo o dau jos…

 6. #10 Comentariu nou

  „am fost la 3 supermarketuri intr o ora”

  „unde pot sa’i torn pe aia care ies sa se distreze in centru?”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.