Nici nu zici că a fost pandemie. Nici nu zici că suntem în stare de alertă sau cum se mai cheamă acum. Nici nu zici că s-a întâmplat ceva. Și nu, nu e neapărat vina populației, e vina autorităților și a companiilor, în primul rând. Pentru că oamenii de obicei reacționează de frică sau pentru că li se impune, prea puțini de bună voie.

Am fost săptămâna trecută la Brăila, cu muncit de acasă, e mai bine la curte decât la apartament, mai ales pentru copil. Am fost la Kauflandul de lângă ai mei cred că de 4 ori în 5 zile. Nici o temperatură luată, nici o obligativitate de purtat mască, nimic. Wild wild K.

Am fost la Auchan la Galați, am intrat ca prin brânză, nici un control. Deși e obligatoriu să fie purtate măștile în transportul în comun, nu am văzut nici un controlor în autobuz care să nu te lase să intri fără mască. Nici în Brăila, nici la Galați, nici la București.

Ieri am fost la cumpărături cu doamna, la Lidl. Nici o treabă, nici o febră, nimeni care să zică ceva de mască. De la Lidl am intrat peste drum, la Kaufland. Ghici ce. Nici un control. De la astea două am fost la Auchan, în Vitan. Well, ghici ce. Am intrat fără nici o problemă.

La metrou sunt oameni fără măști, în trenuri sunt oameni fără măști, în centru vechi s-au deschis cârciumile și în interior, cu draperii negre trase, să nu se vadă afară, e marea haiducie. Deși e obligatoriu, din câte știu, să porți mască și să ți se ia temperatura când intri. Nu vorbim de relevanță sau utilitate, vorbim de o normă care ar trebui respectată și aplicată.

Și oamenii dacă văd că merge și așa, continuă așa, pentru că e mai simplu, mai comod. Mai ales că a prins și zvonistica asta proastă cu marea farsă și nu mai știu eu ce conspirații, cum că nu există virusul, pentru că nu știi pe nimeni cu COVID.

Nu sunt singurul care a observat chestia asta, am văzut și alți prieteni că își pun aceste întrebări, foarte valide, de altfel.

Unde putem reclama chestiile astea? Adică poliția, aia care a rupt norma la amenzi între civili în martie și aprilie, acum nu mai are atribuții de control? Nu știu, e cineva competent să ne răspundă la chestiile astea?