Așa cum ziceam în articolul anterior, îmi place din ce în ce mai tare în cartier. E mișto că e uman totul în jur, oamenii, discuțiile, saluturile dintre vecini, oameni în șlapi pe stradă, d-astea.

Unul dintre motivele principale pentru care îmi place aici este că e plin de cârciumi mișto și nu trebuie să mai mergi în centru, să bei bere caldă și scumpă și scapi și de târguiala aia cretină cu șoferii de taxi ”30 de lei e bine, bo$$?” ”nu merg șefu, că mă retrag spre casă, spre Colentina”.

Așadar, în 3 luni am avut timp să cutreier cartierul în căutare de locuri unde se poate bea și mânca bine, în zona Dristor-Baba Novac – Titan.

Ordinea este pur aleatoare.

  1. Pizza Club 16. E fix la blocul nostru, se mănâncă bine, nu foarte scump, mâncarea vine repede și au Staropramen. Nouă ne place, le cam călcăm pragul. Problema aici este că închid repede, din cauza că sunt la parterul unui bloc și na, nu poți deranja vecinii. Încă un impediment ar fi că nu au terasă, dar mie îmi place așa, pentru că nu inhalez tot fumul de la mașinile de pe Ressu. Nu au facebook, au doar site. Sunt pe Camil Ressu nr 16, aproape de Rm Sărat.
  2. Restaurant Dristor. Nimic spectaculos aici, decât că au o pizza foarte mare și destul de bună la un preț decent și Ursus la draft cu 6 lei. Se stă până târziu în noapte, e bine că e răcoare și găsești loc mai mereu, fiind destul de mare. Servirea e ok, nu prea aștepți până te bagă cineva în seamă.  Sunt și pe facebook și fac și livrări acasă, destul de rapid.
  3. Cetatea Berarilor. Bere bună, desert bun aici, terasă cam mică, dar e mișto că se văd cam toate meciurile importante la ei. Fotbal, tenis, handbal, baschet, poti vedea aici. Berea e ieftina, servirea e bună, se stă până la 12 noaptea, e ce trebuie. Au o terasă cam mică, asta ar fi singura problemă. Și încă una ar fi cu coborârea, dacă ai băut cu entuziasm, trebuie să fii un pic atent la trepte.  Au Heineken, Ciuc și Silva.
    M-a surprins că pentru o cârciumă ”de cartier” au un meniu de vinuri super bogat. Bravo lor.
  4. Trattoria Monza. Fix vis-a-vis de IOR pe Baba Novac, cea mai mare terasă de acolo, Pe cât de mare e, pe atât de aglomerată, vara e aproape imposibil să găsești masă liberă din prima. Se mânâncă bine, e poate cea mai stilată cârciumă din zonă. Frumos, ne place și la ei.
  5. Sabatini. Mie îmi place terasa lor, acoperită cu umbrele. Păcat că nu au și un fotograf care să surprindă cât de mișto e locul. Se mânâncă bine, au porții foarte mari ( gen, eu și Mariana nu am putut termina o porție de paste. O porție amandoi), au bere ieftinache și chelneri cu umor. Mie mi-au adus la un moment dat o bere fără alcool din greșeală și când i-am zis a avut o replică mișto, naturală ”n-ați venit cu mașina?” sau ceva de genul. E pe Basarabia, colț cu Grigorescu.
  6. FriendsPub Un loc pe care l-am descoperit aseară și care mi-a placut mult. E 7 lei draftul de Carlsberg, au o terasă foarte mișto și retrasă undeva departe de aglomerație și trafic. Arată foarte bine, pare locul perfect pentru stat ziua și lungit aiurea la bere sau seara la masă cu prietenii. Sigur mai mergem acolo, poate prindem și mesele cu leagăne libere.
  7. Terasa din IOR, aia de sus, de lângă terenul de fotbal de copii. Nu știu cum îi zice, dar la fel, se bea și se mănâncă ieftin și bine. Acolo servirea e cam greoaie, dar e de înțeles, că sunt doar 2 chelneri.

Am vrut să fie 5 locuri, au ieșit 7, sigur ne ducem peste 10 dacă mai căutăm. E frumos în cartier, ne place, mai ales că în majoritatea locurilor urecheatul e acceptat, dragălit, mângâiat, scărpinat pe spate și pe burtă și alte alea.