Transportul în comun în București, la zi

Articol din categoria: andreiu

Nu știu dacă ați observat, dar prețurile la Uber și bolt au sărit în aer de ceva vreme încoace, toți taximetriștii s-au mutat pe ridesharing și manipulează după bunul plac tarifele, făcând surge-uri după surge-uri. Ieri am pățit, la ora prânzului, să mi se ceara 47 de lei pentru 3 kilometri, cât am de la Parklake acasă.

Am mers cu 11 lei cu taxiul. Am lăsat 15, din generozitate.

Azi dimineață mi se cereau 56 de lei de acasă la sală, drum pe care am dat 15 lei la Spark.

Așa cum discutam și pe facebook cu cineva, în momentul de față, cea mai decentă soluție de mișcare prin oraș este taxiul. După ce au fugit taximetriștii la platforme, au rămas mașini curate, șoferi civilizați, prețuri corecte la taxiuri. N-am mai prins specimene în maieu cu prosopul după gât în ultima vreme.

Aș putea spune că e mai avantajos decât să mergi cu mașina personală, având în vedere cum au sărit prețurile la benzină și motorină.

Cele de mai sus se aplică dacă nu vrei sau nu poți lua transportul în comun, care a devenit și el mult mai frecventabil, avem o aplicație foarte bună, care îți arată în cât timp vine autobuzul sau tramvaiul, e doar 3 lei un bilet valabil 90 de minute pe orice linie, autobuzele sunt decente, dacă vin și tramvaie noi, chiar nu avem motive de nemulțumire.

Dar ce se întâmplă cu Uber și bolt e deja îngrozitor, zici că trăim în Monaco sau Geneva.

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Tot articolul nu dovedește decat că ești adeptul prețului cel mai mic, fără a judeca restul consecințelor. Cât timp Uber și Bolt au avut prețuri mici au fost buni, cu toate că aceste multinaționale externelizeaza tot profitul lor în paradise fiscale, pentru tine nu contează. …..Acum că au crescut prețul (auzi la tine….Și pentru că toți taximetriștii s-au dus acolo….!!!!!!…..Eu ca taximetrist ar trebui să -ți dau mumu pentru asta !) sunt mai bune taxiurile……că au „preț corect”……Oare 1,99 lei/km ți se pare preț corect? Deci pentru tine, banii contează, în rest vrajeala de 2 lei….

 2. #3 Comentariu nou

  Sa vezi ce frumos e cand iti da accept la Uber unu care ajunge la tine, conform aplicatiei, in 15 min, ca e la km distanta de tine, doar sa anulezi tu sa iti creasca pretul sau sa iti ia taxa aia de anulare dupa 5 min….sau sta pe loc la 3 strazi distanta cu acelasi scop.Daca puneau un buton de anulare si report in aplicatie mai triam din jeguri.Asa ii pierzi, e mai greu sa dai report.

 3. #4 Comentariu nou

  In primul rand ,civilizati-va voi aceștia de circulație cu taxiul sau ridesharing-ul
  -Va urcați că în autobuz toți pe o ușă
  -Va scobiți in nas și va ștergeți pe uși canapea
  -Cand ploua vă urcați cu umbrela și o puneți pe canapea ,voi câte stele meritați că voi dacă aveți 2 stele tot puteți da comanda .
  Vorbind de preț ,prețul este datorita cereri prea mari la fel că la benzină și motorină ,atâta timp cant este cerere prețul nu va scădea ,la prețul pe motorina și benzina nu faceți nazuri .
  Hai sa aveți o zi buna ,nu toți doar cei care nu sunt animale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.