Vorbeam cu tata zilele trecute și îmi spunea că la anul iese la pensie, gata. A șurubărit aproape 40 de ani de muncă la zi, zi de zi. Aceleași chestii, zilnic. Tough, știu.

Realizam că noi s-ar putea să fim, pe lângă multe alte chestii pe care le bifăm ca primii/ultimii/singurii ( apanajul capetelor de epoci) și cei care se transformă cel mai accelerat, din punct de vedere profesional.

Dacă inginerii, medicii, avocații, șoferii, contabilii și alte joburi offline au rezistat sute de ani și avem milioane de pensionari derivați de aici, vă imaginați peste 40 de ani, când va veni vremea pensionării noastre, că va fi cineva care va spune că a ieșit la pensie după 40 de ani de social media?

Sau cineva care se va pensiona după 40 de ani de Digital enthusiastment?  Sau după 40 de ani de PPC expert? Sau vom avea prima pensionară după 40 de ani de influențat?

Viteza cu care vine AI peste noi, toți algoritmii ăștia care se dezvoltă încredibil de rapid s-ar putea să ne dea niște bătăi de cap, nouă, ca generație.

Și s-ar putea să apară niște joburi pe care să nu le putem înțelege noi, la vremea respectivă, cum nici ai noștri nu prea înțeleg ce facem noi aici și ce e ăla digital, ecomm, social, ș.a.

Asta în cazul ipotetic și excepțional în care vreunul dintre noi apucă pensia.