Știm cu toții că cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap sunt melteni, da? Bun, nu mai e nimic de explicat aici, scuze nu există, e doar meltenism și nesimțire cât cuprinde.

Pentru că sunt și alte categorii de persoane care au nevoi speciale, deși nu au un handicap, au apărut tot felul de facilități și pentru acestea. Mă gândesc aici la bătrâni care sunt în baston/cadru, la mame cu copii mici în marsupiu sau în cărucior, la familii cu copii mici, care nu pot sta la coadă cu toată lumea, din motive lesne de înțeles.

Eh, pentru cei enumerați mai sus au apărut case dedicate în magazinele mari. Hypermarketuri, deocamdată. La Carrefour există Casa Familiei, la Auchan există o casă cu prioritate pentru cei de mai sus.

Nivelul de civilizație și progres al societății poate fi foarte ușor determinat la aceste case. La Carrefour nu există ocazie când să ajung acolo și să nu fie măcar 4 persoane care sunt și ok, nu au nici copil, nici baston, nici nimic.

Probabil că folosesc liftul de la metrou, ca să fie peisajul complet.

Și mie îmi place să le atrag atenția, înainte să plătească, să nu uite copilul acolo. Lângă casa de marcat destinată familiei există și un mic spațiu de joacă pentru cei mici, să nu facă precum maimuțele cât pui/aduni produsele de pe bandă.

Unii roșesc, alții se uită la mine ca Dăncila la abecedar, alții spun că n-au știut, nu au văzut, nu și-au dat seama, viața merge mai departe.

Amuzați sunt părinții din spate, de la coadă, când văd cum face stânga împrejur câte unul care credea că face combinația perfectă.

Lift la metrou – Loc de Handicapat – Coadă la case destinate celor cu nevoi speciale – whats next big thing?

Merge și-așa, ce, are ceva?