Firul logic ce urmează l-am descoperit în liftul de la companie, acum câteva zile, unde am asistat la o discuție spartă din kafka.

Pe scurt, chem liftul, aștept cuminte să vină. Ajunge. Se deschid ușile, o tipă înăuntru. Salut-salut. Se închid ușile. Asta la etajul 8.

Liftul oprește la etajul 5. Un tip întreabă dacă liftul coboară. Tipa răspunde scurt: ”Cu voia lui Dumnezeu, coborâm”.

Și atunci m-a lovit.

Mi s-a luminat calea și am avut un moment în care l-am văzut pe Dumnezeu, cum lucra el la ceva important, gen eradicarea cancerului sau oprirea războaielor și era concentrat acolo.

Brusc, se oprește, pufnește, se întoarce pe călcâie și vede cum licărește un bec undeva, cu rugaciunea tipei de lângă mine, care vrea să coboare cu voia lui de la etajul 5 la parter.

Se apropie de panoul de comandă, ofteză nervos și zice :”bine, mergeți la parter! d-aia v-am dat tehnologie pe mână, să mă lăsați pe mine în pace, dar degeaba. afurisiți români, nu v-ați asuma nici o decizie”

Poate că prea alegem noi, ca popor, să punem rezultatele și viitorul în brațele divinității, pentru orice acțiune mică, doar ca să nu ne asumăm noi deciziile.  Și poate divinitatea, cine o fi ea/el, o avea chestii cu adevărat importante de făcut, nu să aprobe toate solicitările mărunte ale românilor.