Am tot avut discuții cu tot felul de oameni despre alți oameni care fie sunt la un job de peste 5 ani, fie își schimbă locul de muncă la maximum 2 ani. Și părerile sunt, bineînțeles, împărtțite, așa cum este și normal să fie într-o democrație condusă cu mână de fier.

Unii spun despre cei care stau peste 5 ani la un job că sunt comozi și nu aspiră la mai mult, sunt fricoși și nu vor să iasă din spațiul lor de confort.

Alții spun despre cei care schimbă locul de muncă la mai puțin de 2 ani că nu sunt serioși și că nu se poate pune bază pe ei la proiectele long-term.

Eu mă aflu undeva între tabere, pentru că am schimbat câteva locuri de muncă de-a lungu vremilor, în ultimii 5 ani nicioadată sub 1 an dar nici pest 5 ani.  E normal să vrei mai mult, să cauți să te duci spre mai sus și spre mai bine, cel puțin până la 30 de ani.

Eu sunt de părere că este în regulă să îți schimbi locul de muncă atunci când nu te mai duci cu plăcere și cu tragere de inimă. În momentul în care mersul la serviciu devine o povară (da, știu, pentru toți e o povară) cred că deja ceva s-a rupt și nu vei mai putea niciodată să găsești motivația necesară pentru a face lucrurile să meargă așa cum ar trebui.

Păreri?

Mergem pe filosofia comunistă a constanței și stabilității, pentru a fi sigur de locul de muncă sau riscăm și căutăm ceva mai bun mereu?

job via shutterstock